SORUŞTURMALAR DERHAL SONLANDIRILMALI

Kanun hükmünde kararnameler ile Anadolu Üniversitesi’nden ihraç edilen hocalarını afiş açarak uğurlayan ve onlara destek veren 6 öğrenciye soruşturma açılması üzerine Eğitim-Sen‘den açıklama geldi.

SORUŞTURMALAR DERHAL SONLANDIRILMALI
28 Mart 2017 Salı 13:06

Eğitim Sen adına KHK ile ihraç edilen  akademisyen Dr. Murat Emeksiz yaptığı açıklamada , ‘‘Anadolu Üniversitesi Yönetimi , uzunca bir süredir devam eden olağanüstü hal rejiminin  verdiği olanaklarla , daha da antidemokratikleşen uygulamalarına bir yenisini daha ekleyerek , altı öğrencisine soruşturma açtı. Soruşturmanın gerekçesi bu kez, kanun hükmünde kararname ile  hukuksuz bir şekilde  kamu görevinden çıkarılan  öğretim elemanlarının  vedası sırasında , öğrencilerin hocalarına  göstermiş oldukları dayanışma oldu.  İktidarın görüşlerinin  dile getirildiği etkinliklerin  ve bu etkinliklerin  duyurularının çok rahat yapıldığı , hatta bu etkinliklerin bizzat üniversite yönetimi tarafından  örgütlendiği bu günlerde , öğrencileri, yönetimin hoşuna gitmeyen her türlü  ifadesi  güvenlik birimi baskısı  ve şiddetiyle , polis tehdidiyle ve nihayetinde  disiplin soruşturmaları ve cezalarıyla karşı karşıya kalıyor. Verilen cezaların  hemen hepsi , yargı tarafından nihayetinde  bozuluyor olsa da , bu sürede öğrenciler  dönem kayıplarına uğramakta ve ciddi sıkıntılar yaşamaktadırlar. Bugüne kadarki deneyimlerimiz, açılan soruşturmaların aslında,  cezası baştan belirlenmiş   süreçler  olduğunu gösterse de, bir  kere daha aynı hukuksuzluğun yaşatılmaması için , soruşturmacıların  ve disiplin kurullarının bu kez onurlu ve hukuki bir tavır izleyerek soruşturmaları  derhal sonlandırmaları için çağrı yapıyoruz''dedi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.