SORUMLULAR BULUNSUN !

Sendikalar ve STK’lar 13 Mayıs 2014'te Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen kazada hayatını kaybeden 301 madenciyi andı: Bugün Türkiye’nin yaşadığı en büyük iş cinayetinin yıl dönümüdür.

SORUMLULAR BULUNSUN !
13 Mayıs 2017 Cumartesi 14:44

Kesk Eskişehir Şubesi, DİSK Eskişehir Bölge Temsilciliği, TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu,  Eskişehir Bilecik Tabip Odası üyeleri bir araya gelerek, Soma’da 301 işçinin ölümüne neden olan faciayı unutmayacaklarını belirttiler. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Neşet Aykanat’ın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi. “İş cinayetlerini kader ve fıtrat olarak değerlendiren anlayış son bulmadan bu ve benzeri faciaları engellemek müğmkün değil. Bizler Soma davasının başından beri takipçileriyiz. Ve davada gerçek sorumluları ortaya çıkması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bugün 13 mayıs 2017, Türkiye2nin yaşadığı en büyük iş cinayetinin yıl dönümü. Sorumlular hesap vermeden; babalarını, eşlerini, kardeşlerini, evlatlarını kaybedenlerin yüreğini soğutacak somut adımlar atılmadan bizlerin ökesi dinmeyecek” dedi. Grup, Adalar’da yapmak istediği basın açıklamasına polis izin vermeyince Kanatlı Alışverişi Merkezi önünde açıklama yaparak olaysız bir şekilde dağıldı.   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.