Siyasetçilerden birlik ve beraberlik vurgulu kutlama

Siyasetçiler, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yayımladıkları mesajlarla kutladı. Mesajlarda birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

Siyasetçilerden birlik ve beraberlik vurgulu kutlama
29 Ağustos 2017 Salı 16:24

İŞTE O MESAJLAR;
 
“Bağımsızlığımızı korumanın ilk şartı, Atatürk’ün gösterdiği bilim ve akıl yolunda ilerlemektir”
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen:  Büyük zorluklarla kazanılan bağımsızlığımızı sonsuza dek korumanın ilk şartı, Atatürk’ün gösterdiği bilim ve akıl yolunda ilerlemektir. 95 yıl sonra bugün, 30 Ağustos 1922’deki inanca ve kararlılığa her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Tarih boyunca, hiçbir güce boyun eğmemiş bir milletin ferdi olarak, aynı cesareti ve gücü dünya var oldukça sürdüreceğimize olan inancım ve güvenim tamdır.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm vatandaşlarıyla birlikte adalet, barış huzur içinde geleceğe güvenle bakması en büyük temennimdir.
 
“Bu zaferin değerini bilen ulusumuz, varlığını borçlu olduğu Ata’sının yolundadır”
 
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Bugünleri; büyük kurtuluşu gerçekleştiren başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluşta ve kuruluşta hep yanında olan arkadaşları ile şehit ve gazilerimize borçluyuz. Onları bir kez daha saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Bu zaferin değerini bilen ulusumuz, varlığını borçlu olduğu Ata’sının yolundadır ve bu büyük zaferi coşkuyla kutlamaktadır.
 
“95 yıl sonra bugün, 30 Ağustos 1922’deki inanca ve kararlılığa her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var
 
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Büyük Taarruz Meydan Muharebesi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun mihenk taşıdır. O gün; din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bir araya gelen Türk halkı bağımsızlığımıza el uzatanlara gereken cevabı verdi. Cumhuriyeti, birlik ve beraberliğimizi tıpkı geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyenler var. 95 yıl sonra bugün, 30 Ağustos 1922’deki inanca ve kararlılığa her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Tarih boyunca, hiçbir güce ve kimseye boyun eğmemiş bir millet olarak, aynı cesareti ve kararlılığı sürdüreceğimize inanıyorum.
 
“Onlardan aldığımız mirası ebediyete kadar koruyacağız”
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan: 26 Ağustos 1922’de başlayan büyük taarruzla birlikte şanlı ordumuz, milletimizin tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet sevdalısı olduğunu birlik ve dayanışma ruhu, milli ve manevi değerlerimize olan inancı sayesinde kanıtlamıştır. Bizlerde bu mirası ebediyete kadar ve en güzel şekilde koruyarak, ülkemizin gelişen demokrasisi ve güçlü ekonomisi ile dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi olma hedeflerimize doğru hızla ilerletmekteyiz.
 
“Ülkemiz, son dönemde farklı alanlarda birçok işgal girişimine maruz bırakılmış, ancak milletimiz her seferinde 95 yıl önceki ruhla bu işgale karşı durmuştur”
 
AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay:  Tarih boyunca hiçbir boyunduruk kabul etmeyen milletimiz, 95 yıl önce de ülkemizde, toprağımızda emelleri olan güçlere karşı, büyük bir fedakârlık, birlik ve beraberlik örneği göstererek karşı durmuş, sayıca üstün düşmanı yenilgiye uğratmıştır. Ancak şu bilinmelidir ki; karanlık odaklar, küresel güçler, bu emellerinden hiçbir zaman vazgeçmemiştir. Ülkemiz, son dönemde farklı alanlarda birçok işgal girişimine maruz bırakılmış, ancak milletimiz her seferinde 95 yıl önceki ruhla, birlik ve beraberlikle bu işgal girişimlerine izin vermemiştir. Bugünden sonra yapmamız gereken, milli birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirerek her zaman olduğundan daha fazla çalışmak, her alanda ülkemizi geleceğe taşımak, öncü duruma getirmek ve daha da güçlendirmektir.
 
“30 Ağustos’un içini boşaltmaya çalışanlar bugün de ordunun itibarını zedeleyenlerdir”
 
CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer:  30 Ağustos bizim zaferimizdir. Bu zafer bu milletin onurudur. 30 Ağustos’un içini boşaltmaya çalışanlar bugün de ordunun itibarını zedeleyenlerdir. 30 Ağustos ruhunu yok etmeye çalışanlar bilsinler ki bu ruh bizler, çocuklarımız ve torunlarımız var oldukça asla yok olmayacak.
 
 
“Bu eşsiz armağana ihanet içinde olan herkesten tarih hesap soracaktır”

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel: Tarih sayfalarına gömülmek yerine; tarih yazan bir halkın şanlı zaferinin günüdür 30 Ağustos 1922. Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinden biri olan bu zafer, özgürlüğünden ve bağımsızlığından ödün vermeyen bir halkın, vatanı için cephede ölüme meydan okuyan bir başkomutanın bizlere armağanıdır. Bu eşsiz armağana ihanet içinde olan herkesten tarih hesap soracaktır. Bizler, kan ve irfanla kurulan bu Cumhuriyet’in çocukları; dün olduğu gibi bugün de özgürlük, bağımsızlık ve adalet uğruna, 30 Ağustos 1922 ruhuyla, mücadeleye devam edeceğiz.
 
“Bir milletin inançla, mücadelesini zafere dönüştürmesinin adıdır 30 Ağustos”
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: Anadolu topraklarını 1000 yıldır vatan eyleyen aziz milletimiz geçmişte nasıl mücadele vermişse yine aynı azim ve şuurla vatanına sahip çıkmaktadır. En yakın örneği vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kast eden  akıl almaz girişime karşı,  15 Temmuz ihanetine karşı milli bir duruş sergileyen milletimizin tutumudur. Allah bizlere yeniden savaşlar göstermesin. Ancak vatan savunması mevzu ise nice 30 Ağustoslar yaşatmaya hazırız.
 
“95 yıl önce yakılan bağımsızlık meşalesi sonsuza kadar yansın”
 
CHP İl Başkanı Sinan Özkar: Atalarımızın kanla, terle, canla birlik ve beraberlik ruhu ile yaktıkları bu bağımsızlık meşalesinin sonsuza kadar yanmasını diliyorum. Ülkemizin huzur ve refahı için canlarını veren bu kahraman insanlara hak ettikleri şekilde adaletli, tam bağımsız ve özgür bir ülke bırakabilmeyi en içten dileklerimle temenni ediyorum. Ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı; Büyük Taarruz Zaferinin 95. yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk ve ordumuzun elde ettiği zaferi bir kez daha gururla kutluyoruz.

 
"30 Ağustos şanlı bir zaferin adıdır"

MHP İl Başkanı Kadir Bıyık: Türk Milleti 95 yıl önce Dumlupınar’da destansı bir zafere, yankıları hala süren bir kahramanlığa imza atmıştır. Ülkemizi yağmalama, Türk Milletini esaret altına alma hevesleri; Milletimizin imanlı mücadelesi ile kırılmış ve püskürtülmüştür. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün taarruzu ile Türk Ordusu 30 Ağustos 1922 çarşamba günü hiç korkmadan, çekinmeden, namus ve şeref mücadelesi vererek koalisyon ve işgalcilere karşı büyük zafer kazanmıştır. Yine Ağustos ayında kazanılan ve Türklere Anadolu’nun bereketli kapılarını 946 yıl önce açan Malazgirt Meydan Savaşı son vatanımızın tarihi ve mukaddes bir emanet olarak bizlere miras bırakmıştır. Bu gururla Türk milletinin tarihi zaferlerinin yıldönümünde yedi düvele eğilmeyen kutlu millet varlığına dini ve etnik bölücülere heveslere geçit vermesi ve bir avuç kendini bilmezin şımarıklıklarına ve kanlı provokasyonlarına göz yummamış ve yummayacaktır.
 

 
“Dün olduğu gibi, bugün de Anadolu’dan Türklük ve İslam’ı silmek isteyen düşmanların olduğunu biliyoruz”
 
AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan: Bugün güzel memleketimizin vatanımız olarak tescil edildiği 30 Ağustos 1922 zaferinin 95’inci yıl dönümüdür. Dün olduğu gibi, bugün de Anadolu’dan Türklük ve İslam’ı silmek isteyen düşmanların olduğunu biliyor, atalarımızdan devraldığımız mukaddes vatanımız, evlatlarımıza daha gelişmiş bir şekilde devretmeye çalışıyoruz. Vatanımızı bize bahşeden atalarımız haçlı ordularıyla üstümüze gelen düşmana karşı göğsünü siper etmiştir. Bugün Kurtuluş Savaşı kahramanlarının çocukları da, aynı iman ve kararlılık ile tankların önüne yatarak vatanını korumasını bildiğini tüm dünyaya göstermiştir.
 
Bize bıraktıkları bu mirasa hak ettikleri değeri verme hayali ile bizlerin de çocuklarına ve torunlarına adil, özgür ve yaşanabilecek bir ülke bırakabilmesini diliyorum”
 
CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel: Türk milletinin büyük kahramanlığının kutlandığı bugünde Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kazanılan bu büyük zaferi bizler bugün dahi kutlarken büyük bir onur ve gurur duymaktayız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zaferi bize armağan eden bu şanlı mücadelenin tüm kahramanlarını, tüm varlıklarını bedenen ve ruhen ortaya koyarak bizlere yaşanabilecek bir ülke miras bırakan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Bize bıraktıkları bu mirasa hak ettikleri değeri verme hayali ile bizlerin de çocuklarına ve torunlarına adil, özgür ve yaşanabilecek bir ülke bırakabilmesini diliyorum.
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.