SEÇİME SİYASET Mİ KARIŞTI?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi yönetiminin, Öğrenci Konseyi Başkanlığı için Betül Yaşar’ın desteklenmesi yönünde fakülte başkanlarına baskı yaptığı iddia edildi.

SEÇİME SİYASET Mİ KARIŞTI?
02 Aralık 2016 Cuma 14:17

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı seçimleri bugün yapıldı. Başkanlık için Betül Yaşar ile Fahri Yetiş yarıştı. 18 fakülte başkanının oy kullandığı seçimlerde Fahri Yetiş 8, Betül Yaşar 10 oy aldı. 20 fakülte başkanının oy kullanması beklenen seçimlerde son anda iki fakülte başkanının notlarının düşük olduğu gerekçesiyle oy kullanamayacağı belirtildi.  Üniversite yönetiminin Betül Yaşar’ın desteklenmesi yönünde fakülte başkanlarına baskı yaptığı iddia edildi.   Esgündem26’ya açıklama yapan Fahri Yetiş, kendilerine haksızlık yapıldığını, seçimi yargıya taşıyacaklarını söyledi.  AK Parti’nin gücünü kullanarak, başkanlık seçimlerine müdahale ettiğini aktaran Yetiş, “İşin içine siyaset karıştı. Rektörlükte güç kimde ise ondan yana bir tavır sergiledi. Ben son 4 aydır bu seçimler için hazırlanıyordum. Burada bana ve arkadaşlarıma büyük haksızlık yapıldı. Konuyu yargıya taşıyacağız” ifadelerini kullandı. 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.