SAYGI, SEVGİ VE MİNNETLE ANIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 10 Kasım dolayısıyla mesaj yayınladı.

SAYGI, SEVGİ VE MİNNETLE ANIYORUZ
09 Kasım 2016 Çarşamba 15:50

Atatürk'ün devrimci ve demokrat kişiliğine dikkat çekilen açıklamada Büyükerşen şu sözleri kullandı; "Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 78. yılında, ulusça saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anıyoruz.  Atatürk, üstün nitelikleri, barışçılığı, devrimci ve demokrat kişiliği, askeri ve siyasal zaferleri ve düşünceleri ile yaşadığı çağa ve Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine damgasını vurmuştur. Mustafa Kemal, yurdun ve halkın içinde bulunduğu olanaksızlıklara rağmen, kararlılıkla Türk milletini bağımsız Türkiye ülküsü hedefi etrafında birleştirerek zafere ulaştırmıştır. Atatürk'ün en büyük zaferi yenilmiş bir imparatorluktan çağdaş bir devlet kurmasıdır. ‘Manevi mirasım bilim ve akıldır.’ diyen ve Türk milletinin yapısını çok iyi bilen Atatürk, bilimsel değerlendirmeler ışığında en uygun yönetim biçiminin ‘Cumhuriyet’ olduğuna karar vererek, bu yönetim biçimini seçmiştir. Cumhuriyet'in açıklanması, Türk milletinin tarihindeki en büyük dönüm noktalarından biridir. “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözüyle Ulu Önder Atatürk, Türk Ulusuna olan güvenini ve inancını belirtmiştir.  Atatürk'ün bilgisizliğe, dogmalara ve geri kalmışlığa karşı açtığı savaş, Ulusumuzun evrensel değerleri benimsemesi ve çağdaş yaşamı kısa sürede özümsemesiyle zafere ulaşmıştır. O'nun, ülkemizin kurtuluşu ve çağdaşlaşmasında oynadığı rol, tarihin akışına yön verecek büyüklüktedir. Atatürk Türk Ulusuna ve insanlığa da mal olmuştur. Çağdaşlaşma çabaları, tarihin en büyük aydınlanma hareketlerinden biri olmuştur.
Atatürk; yurdumuzun bağımsızlığının, ulusal birliğimizin ve çağdaşlaşmanın adıdır. Devrimlerle yönünü çağdaş uygarlığa çeviren Türkiye’nin, yolundan sapmadan emin adımlarla geleceğe doğru ilerleyeceğine inancım sonsuzdur.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk kalbimizde ve aklımızda ilkelerinden hiç ayrılmadan var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz, edeceğiz."
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.