Reina saldırganı suçunu itiraf etti

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ortaköy’deki eğlence kulübü Reina’yı yılbaşı gecesi düzenlenen saldırının faili olarak dün gece yakalanan Abdülkadir Maşaripov’un suçunu itiraf ettiğini, ayrıca parmak izlerinin de uyuştuğunu açıkladı.

Reina saldırganı suçunu itiraf etti
17 Ocak 2017 Salı 12:02

İstanbul emniyet müdürlüğünde basın açıklaması yapan Vali Şahin, saldırganın 1983 doğumlu, Özbekistan vatandaşı Maşaripov olduğunu doğruladı: “Afganistan’da eğitim almış. Dört dil bilen, iyi yetiştirilmiş bir terörist. Ocak ayında geldiği tahmin ediliyor.”Şahin, şöyle devam etti: “Bu operasyon yapılırken 700 saat kamera incelemesi yapıldı. 2 bin polisimiz görev aldı. Konya Hatay ve İzmir’de ve ilimizde istihbarat dairesinin desteğiyle ortaklaşa operasyon gerçekleştirildi. Başakşehir’de bir ev kiralıyor İstanbul’a geldiğinde. Bir iki ev değiştiriyor kendini gizlemek için, sonra da saldırıyı gerçekleştiriyor  Bildiğiniz gibi Zeytinburnu’nda kalıyordu.

”Maşaripov’un kaldığı evde bulunanlara dair de bilgi veren Şahin, “197 bin ABD Doları, iki tabanca şarjörü, iki adet drone ve SİM kartlar ve pek çok materyal ele geçirildi” dedi.  Şahin, Maşaripov’un saldırıyı üstlendiğini belirterek, “Terörist suçunu kabul etmiştir. Yapılan incelemede parmak izi uyuşmuştur. Onunla birlikte bir Iraklı erkek şahıs ve üç bayan ele geçirilmiş durumda. Örgüt bağlantısı olması çok yüksek, aynı evde bulundular” dedi.Daha önce ajanslara yansıyan haberde saldırganla aynı evde yakalanan erkekten Kırgız kökenli ‘Ebu Muhammed’ kod adlı militan olarak bahsediliyordu. Vali Şahin’se bu kişinin Iraklı olduğunu açıkladı.

Vali, tespit edilen beş adresten birinde Maşaripov’un yakalandığını, sorgulamalar sırasında saldırı günü kendisine yardım edenlerin bulunacağını belirtti.Şahin, Maşaripov’un Türkiye’ye nasıl girdiği sorusuna da, “Sınırdan yasadışı girmiş, doğu sınırımızdan. Bunun DAEŞ adına yapıldığı net” yanıtını verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.