REFERANDUMDA YÜZDE 50 ‘EVET’ ÇIKACAK

AK Parti İl Başkanı Ünlü, anayasa ile ilgili yapılacak referandumda Eskişehir’den yüzde 50’nin üzerinde ‘evet’ oyu çıkacağını söyledi. Ünlü, siyasi parti temsilcilerini de kullandıkları dil konusunda sağduyuya davet etti.

REFERANDUMDA YÜZDE 50 ‘EVET’ ÇIKACAK
12 Ocak 2017 Perşembe 12:55

 
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentteki basın çalışanları ile bir araya geldi.  Ünlü, yaptığı açıklamada, basının önemine değinerek, “Eskişehir basınına çok ciddi manada önem veriyorum. Sizlerin çabalarınız ve fikirleriniz son derece önemli.  O yüzden sizlerin kıymetini bilmemiz lazım.  Ben de sizlerin kıymetini bilmek için gayret ediyorum. Eskişehir özel bir kent. Sizde Eskişehir’in gelişimi açısından bu konuda üzerinize düşeni tam manasıyla yaptığınıza inanıyorum” dedi.
SÖYLEDİKLERİMİZE DİKKAT EDELİM 
Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Ünlü, “Kritik dönemlerden geçiyoruz. Bu kritik dönemleri birlik ve beraberlik içerisinde atlatmamız lazım. Herkesin söylediği söylemlere dikkat etmesi lazım. Kritik bir dönem. Ciddi manada terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi de birlik beraberlik içerisinde yapmamız lazım. Buradan hiçbir şekilde siyaset üretmeye, menfaat elde etmeye çalışmamak lazım. Söylemlerimize dikkat etmek lazım. Özellikle Eskişehir’deki siyasi parti temsilcilerinin de söylemlerine dikkat etmesi gerekiyor. Tahrik edici, kışkırtıcı söylemleri bir kenara bırakmaları lazım. Buradan bir siyasi menfaat elde etmek gibi bir çaba içerisine girilmemesi lazım. Hükümeti istifaya davet etmek çok klasik ve vatandaşta karşılığı olmayan söylemlerdir” dedi.
ÜNLÜ’DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI
Eskişehir’deki siyasi parti temsilcilerini kışkırtıcı ve tahrik edici söylemlerden uzak durmaya davet eden Ünlü, “Kışkırtıcı söylemleri, tahrik edici söylemleri bir kenara bırakmak lazım. Ben herkesi sağduyuya davet ediyorum. Herkesin sağduyu olması lazım. Kritik dönemlerden geçiyoruz. Referandum sürecisi ve yahut da mecliste görüşülen anayasa değişikliğini bahane ederek bunu bir tek adam rejimi, rejim değişikliği gibi lanse etmemek lazım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin maalesef hiçbir fikir üretmeden, gayret sarf etmeden, sadece çamur at izi kalsın siyaseti ile siyaset yapması hakikaten çok yanlıştır. Hiçbir çaba sarf etmiyorlar, hiçbir fikir üretmiyorlar. Fikir üretmeden anayasa değişikliğine ‘hayır’ demeleri doğru değil” diye konuştu.   
MECLİS’TEKİ GÖRÜNTÜLER HOŞ DEĞİL
Anayasa maddelerinin görüşülmesi sırasında Meclis’te yaşanan görüntüleri de eleştiren Ünlü, “Şuandaki anayasa değişikliği mecliste görüşülüyor. Meclis’teki görüntüleri de hoş karşılamamız mümkün değil. Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletin temsilcilerinin bulunduğu bir ortam. Orada millete örnek olunacak, örnek alacağı, milletin gurur duyacağı ortamın olması lazım. Sonuçta bizi vekillerimiz temsil ediyor. Oradaki oylamada da herkes görüşlerini ve düşüncelerini ve oyunu özgür bir ortamda kullanıyor. Meclis’ten geçtikten sonra son söz milletimizindir. Milletimizde aynı şekilde önüne geldiğinde gereken kararı verecektir. O yüzden söylememiz gerekenleri tahrik etmeden söyleyelim.  Kışkırtmadan söyleyelim. Referandum süreci başladığında hepimiz vatandaşa gideceğiz, anlatacağız neyin ne olduğunu. Vatandaşımız da sandığa gidip özgür bir ortamda kendi iradesini ortaya koyacaktır.  Hayırlı olacaktır ülke için. Ülke kritik dönemlerden geçiyor. Bu ülke bizim ülkemiz. Bizim hiçbir yere mülteci olarak gidecek yurdumuz, vatanımız yok. Bu ülkeye hep birlikte sahip çıkacağız. Bu konuda duyarlı olalım” ifadelerini kullandı.
ESKİŞEHİR ‘EVET’ DİYECEK
Referandum da Eskişehir’de ‘hayır mı’ yoksa ‘evet mi’ çıkar sorusunu da yanıtlayan Ünlü, “Geçmişe bakarak Eskişehir’de hayır çıkacak gibi bir sonuca ulaşmak doğru değil. Eskişehir’de yapılacak referandumda hayır değil evet çıkacaktır. Geçmişte iki, üç partinin ittifak ederek çıkan sonuçları baz almamak lazım. Bu dönemde Eskişehir’de mutlaka yüzde 50’nin üzerinde oy ile ‘evet çıkacaktır” dedi.
TOKİ’NİN BİR ÇALIŞMASI YOK
TOKİ’nin gecekondu önleme projesi kapsamına aldığı Karapınar, Erenköy, Huzur ve Alanönü’ndeki vatandaşların mağdur olduğu yönündeki iddialara da yanıt veren Ünlü, “Benim bildiğim o bölgedeki mağduriyetler çok önemli mağduriyetler değil. Sadece yapılan konutlarda bazı eksiklikler vardır. Onlarlar ilgili çalışmalarımızı yaptık. O eksiklikleri tamamladık. Gecekondu önleme projesiyle ilgili TOKİ’nin bir çalışması yok. Odunpazarı Belediyesi’nin bu konuyla ilgili bir çalışması olacaksa TOKİ ile görüşmelerini sürdürür. Böyle bir çalışma yapabilir” ifadelerini kullandı.
HERKES İŞİNİ YAPSIN
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u, CHP’nin Pazar toplantılarında söylediği sözler nedeniyle eleştiren Ünlü, “Odunpazarı Belediyesi’nin Pazar toplantılarında çıkıp sürekli siyasal söylemler yapması, kışkırtıcı konuşmalar yapmasını tuhaf karşılıyorum. Herkesin işini yapması lazım.  Şehirde bir kar yağıyor. Sokağa çıkıp yürüyemiyoruz. Kardan siyaset yapma gibi bir durumda değiliz. Kar yağdı, siyaset yapılıyor gibi bir eleştiri yapılırsa da bu doğru değil. Bu şehir de kar yağıyor ve insanlar mağdur oluyorsa bu bir eleştiri konusudur. Siz karı bir kenara bırakıp, siyaset yapacağınıza sokakları karı temizleyin” dedi. 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.