'Parlamento kendi kendine ihanet etti'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği teklifinin Meclis’ten geçmesini, ‘parlamentonun kendi tarihine ihaneti’ olarak yorumladı.

'Parlamento kendi kendine ihanet etti'
21 Ocak 2017 Cumartesi 11:39

Meclis’te düzenlenen CHP grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi yargıçlarını kabul edilen maddelere sahip çıkmaya çağırdı: “Şimdi sabahın ilk saatlerinde hukukun üstünlüğünü savunan ve savunmak zorunda olan Anayasa Mahkemesi değerli yargıçlarına sesleniyorum. Anayasanın değiştirilmesini teklif edilen maddelere sizde sahip çıkmak zorundasınız. Bu sadece bizim görevimiz değil bu ülkede yaşayan her yurttaşın, yargıçların görevidir. Birbirlerinin denetleyerek oy kullandılar. Torba anayasa değişikliği gerçekleşmiştir. 54 maddelik değişiklik tek madde halinde geçti. Oysa Anayasa diyor ki her değişikliğin ayrı ayrı oylanması lazım.” Kılıçdaroğlu, teklifin Meclis’ten 339 oyla geçmesini de ‘ihanet’ olarak değerlendirerek, “Bugün 21 Ocak 2017. Demokrasi tarihimiz açısından önemli bir tarih. Bu tarih parlamentonun kendi yetkilerini devretme tarihidir. Bu tarihi bizim milli Kurtuluş Savaşı açısından da büyük önemi vardır. Bu tarih aynı zamanda bir parlamentonun kendi tarihine ihanet tarihidir” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.