PAKETTE VATANDAŞIN SORUNUNA ÇÖZÜM YOK

CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, referandum çalışmaları kapsamında Günyüzü ilçesini ziyaret ederek, vatandaşlar buluştu.

PAKETTE VATANDAŞIN SORUNUNA ÇÖZÜM YOK
12 Nisan 2017 Çarşamba 13:38

İlçede yaşayanlar işsizlikten dert yanarak, “Bu ülke acısıyla, tatlısıyla bizim. Suriyelileri anlatmayacağım. Acısını, sıkıntısını 15 Temmuz’da yaşadık. Bunların eseriydi. Ben çocuklarımın, torunlarımın istikbalini ya bu adam için feda edeceğim ‘evet’ diyeceğim, ya da çocuklarımı, torunlarımı geleceğini, istikbalini düşünerek ‘hayır’ diyeceğim. Burada, ülkemiz geleceğimiz önemli. Tek adam değil. Bakın burada gençlerimiz işsiz. Ülkede 6,5 milyon işsiz var. Ülke ne halde. Şimdi rejim zamanı mı, tek adam zamanı mı? Biz kararımızı verdik, çocuklarımızı torunlarımızın geleceği için düşünerek ‘hayır’ diyoruz” ifadelerini kullandılar.
 
GELİP HALİMİZİ SORAN YOK
Büyükşehir Yasası ile belde iken mahalleye dönüşen Gümüşkonak Mahallesi’nde ise vatandaşlar, belediyelerinin kapatılmasına tepki gösterdi.  Vatandaşlar, “Halimiz bu.  Bizim belediyemizi kapattılar, herkes göç etti. Bizi bir kahveyle baş başa bıraktılar. Eskiden 3500 nüfusumuz vardı şimdi 650’ye düştü. Bizim derdimiz, ne onların derdi ne? Beni düşünmeyeni ben hiç düşünmem. Gelip bir halimizi soran yok” dediler.
 
KAYAKENT’İ BİTİRDİLER
Kayakentli vatandaşlar ise mahalle nüfuslarının 2000’den, 600’e düştüğünü belirterek, “Kayakent’i bitirdiler” diyerek isyan ettiler. Vatandaşlar, Usluer’e anayasa değişikliği ile ilgili sorular yöneltti.

SORUNLARIN HEPSİNİ YAZSAK ROMAN OLUR
Anayasa paketinde yer alan maddeleri tek tek vatandaşlara anlatan Usluer, “Sizler bizlerden daha çok gün gördünüz. Şimdiye kadar kaç hükümet, kaç iktidar gördünüz. Hiçbiri kalmadı. Olan vatandaşa oldu ama. Bakın evlatlarınız iş bulmak için başka memleketlere gitmek zorunda kaldı. Akrabalarınız göç etmek zorunda kaldı. Çiftçilik yapamıyorsunuz. Sorunlarınızı dinledim, hepsini yazsak roman olur. Bu Anayasa paketinde sizin sorunlarınızla ilgili en ufak bir değişiklik, bir düzenleme yok. Çünkü bu değişiklik bir kişinin kendini garantiye alması için, ömür boyu yargılanmaması için hazırlanış bir değişikliktir. Ben size anlattım. Siz düşünün, taşının en doğrusuna siz kendiniz karar vereceksiniz zaten. İnşallah memleketimizi güzel günler bekliyor” dedi.
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.