Öztekin: ‘Bu gücü nereden alıyorsunuz?’

Eskişehir Barosu, bir televizyon kanalında yayımlanan programda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve manevi kızı Afet İnan'a hakaret edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Baro, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesi sundu.

Öztekin: ‘Bu gücü nereden alıyorsunuz?’
11 Mayıs 2017 Perşembe 13:53

Adalet Sarayı önünde açıklama yapan Baro Başkanı Rıza Öztekin,  Mustafa Kemal Atatürk ve manevi kızı Prof. Dr. Afet İnan hakkında söylenen çirkin sözlerin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Basın yolu ile alenen hakaret yolu işlemişlerdir. Gerçek dışıdır. Ruh hastası bir adamın hatıralarından düzenlenmiştir. Bu konuda aslında bu suçlar bireysel şikayete bağlıdır. Halktan aldığımız güçle, halk adına suç duyurusunda bulunduk. Hiç kimsenin Atatürk’e hakaret etmesine izin vermeyeceğiz. Bir de video paylaşıldı biliyorsunuz yine Atatürk’ümüze ve rahmetli annesine çok çirkin sözler sarf etmişlerdir. Burada savcılarımız üstüne düşen görevi yapacaktır. Eskişehir Barosu’nun çizgisi belidi.  Atatürk ilke ve devrimlerine bağlıdır. Atatürk’ün aziz hatırasına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Burada düşünülmesi gereken bu kişilerin bu cesareti nereden aldığıdır. Bu cesareti nereden aldıkları bellidir. TC ibarelerinin silinmesinden tutun, birçok olay vardır. Meclis başkanı Atatürk’ün adını anmadan Meclisi açmıştır. Daha neler var saymakla bitiremeyiz. Bu düşünceye sahip insanların nerelerde başdanışmanlığı yaptığı bellidir. Bugüne durup dururken  gelmedik, bu saldırılara devam edecektir. Ama bizlerde Cumhuriyeti kuranlar çok büyük fedakarlık yapmışlardır biz de Cumhuriyeti yaşatmak için fedakarlık yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.