Öztekin: “Bu bir bölünme anayasasıdır”

Demokrat Parti, Baro Başkanı Rıza Öztekin’i ağırladı. Öztekin, anayasa değişikliği hakkında Demokrat Partililere bilgi verdi.

Öztekin: “Bu bir bölünme anayasasıdır”
05 Şubat 2017 Pazar 16:05

Öztekin, anayasa değişikliği ile toplumu nelerin beklediğini anlattı.  Gündemde terör olması gerektiğine değinen Öztekin, “Yeni Anayasa geçtiğinde IŞİD Anayasa geçti silahları bırakalım mı diyecek? PKK 30 yıldır bir sürü can aldık, Anayasa da geçti silahları bırakalım mı diyecek? İşsizlik halt safhada Anayasa geçince sihirli değnek değmiş gibi işsizlik bitecek mi?” diye konuştu. Yeni Anayasada halkla ilgili, kadına şiddetle ilgili, çocukla ilgili hiçbir şey olmadığını savunan Öztekin, “Bu Anayasada rejim değişikliği var. Bunun adı hiçbir şeye benzemeyen başkanlık sistemidir. Tehlikeli iki madde var. Bunlardan biri dar bölge sistemli seçim kanunu olacak. Yani orada hangi parti birinci olursa bütün milletvekilleri o partiden olacak. Bugüne kadar ‘evet’ dediğimiz her şey kötü oldu. Eyalet sistemine kapı açan bir madde var. Emperyalistler ister başkanlık sistemini. Başkanlık sitemi yetmeyecek federal sistem isteyecekler. Bu bir bölünme anayasasıdır. İnsanlara bunu anlatmak zorundayız. Nasıl bir tehlikenin içindeyiz anlatmalıyız” ifadelerini kullandı
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.