ÖZEL ÜMİT HASTANESİ’NDEN KAYYIM AÇIKLAMASI

Özel Ümit Hastanesi hissedarı olan 14 doktorun hisseleri TMSF’ye devredildi. Konuyla ilgili Hastane Yönetimi adına açıklama yapan İbrahim Zubaroğlu, “14 hissedarımız hakkında soruşturma yürütülmekte olduğu ve soruşturma tamamlanıncaya kadar isimleri anılan kişilere ait toplam yüzde 24 oranındaki hisseye geçici tedbir konduğu, söz konusu yüzde 24 hissenin temsil yetkisinin soruşturma süresince TMSF’ye verildiği bildirilmiştir. Tebligatta başta Yönetim Kurulu olmak üzere şirketin yetkili kurulları için herhangi bir kısıtlayıcı karar yoktur.” dedi.

ÖZEL ÜMİT HASTANESİ’NDEN KAYYIM AÇIKLAMASI
25 Mayıs 2017 Perşembe 13:28

Eskişehir 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan kararla Eskişehir Özel Ümit Hastanesi Anonim Şirketi’nde hisseleri olan 14 doktorun hisseleri Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na(TMSF) devredildi.

Özel Ümit Hastanesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan İbrahim Zubaroğlu, şirketin 49 ortağa sahip olduğunu, şirket hisselerinin yüzde 24’ünün TMSF’ye devredildiğini belirtti. Zubaroğlu, “Özel Ümit Sağlık Merkezi A.Ş tümünün mesleği hekimlik olan 49 ortağa sahiptir. Şirketimiz 23.05.2017 günü Eskişehir 2’nci Sulh Ceza Hakimliği’nden bir tebligat yapılmıştır. Tebligatta, 14 hissedarımız hakkında soruşturma yürütülmekte olduğu ve soruşturma tamamlanıncaya kadar isimleri anılan kişilere ait toplam yüzde 24 oranındaki hisseye geçici tedbir konduğu, söz konusu yüzde 24 hissenin temsil yetkisinin soruşturma süresince TMSF’ye verildiği bildirilmiştir. Tebligatta başta Yönetim Kurulu olmak üzere şirketin yetkili kurulları için herhangi bir kısıtlayıcı karar yoktur. Şirketin yasal olarak seçilmiş olan Yönetim Kurulu’nca yönetilmeye devam edilmektedir. TMSF tarafından şirketin yönetimine kayyım atanması söz konusu değildir. İşlem sadece yüzde 24 oranındaki azınlık hissesinin temsili içindir.” ifadelerini kullandı.

ADALETE OLAN GÜVENİMİZ TAM

Soruşma ile ilgili her türlü desteği devlete ve yetkililere vereceklerini belirten Zubaroğlu şöyle devam etti: “Ülke olarak içinden geçmekte olduğumuz olağan dışı koşullarda tüm kurumların devlet ve milletin bekası için özenle hareket ettiğine inanıyoruz. Süreci yürütecek olan yüze Türk adaletine olan güvenimiz tamdır. Bu süreçte şirketimiz gerekli tüm merciler ile tam bir işbirliği içinde olacak, prosedürün bir an önce tamamlanması için üzerine düşen görevleri eksiksiz ve hızlı bir şekilde yerine getirecektir.”

HİZMETLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Hastanelerin hizmetlerine devam ettiğini ifade eden Zubaroğlu, “20 yıldır Eskişehir’e hizmet veren kurumumuz; 50’yi bulan ortaklık yapısı, 750’yi aşan personel, Batıkent Hastanesi, Vişnelik Hastanesi ve Tıp Merkezi ile şehrimizin önde gelen sağlık kuruluşlarındandır. Bu doğrultuda hasta kabul ve sağlık hizmetleri sunulmasında hiçbir değişiklik bulunmuyor. Hastanelerimizin işleyişini olumsuz şekilde etkileyecek bir karar ya da idari işlem söz konusu değildir.”diye konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.