ORMAN KÖYLÜSÜNE UCUZ YAKACAK

Eskişehir’deki orman köylüsünün yakacak odun ihtiyacı, steri 70 kuruş, tonu 2 liradan Orman Bölge Müdürlüğü tarafından sağlanıyor.

ORMAN KÖYLÜSÜNE UCUZ YAKACAK
22 Kasım 2016 Salı 10:38

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Eskişehir ve Afyonkarahisar ili sınırları içinde bulunan orman içi ve bitişiği köylerde yaşayan aileler, yakacak odunu orman teşkilatlarından alıyor. Orman içi ve bitişiği köylerde hane halkına, tonu 2 liraya yakacak odun veriliyor.
Ormanlara yapılan bakım ve seyreltme çalışmaları sırasında elde edilen meşe ve çam türlerinden 51 bin ster, yani yaklaşık 17 bin ton yakacak odun Eskişehir’deki orman köylerine verilecek. Afyonkarahisar için ise 22 bin, yani yaklaşık 7 bin ton yakacak odun hazırlandı.
Yakacak odunlar orman köylülerine işçiliği kendilerine ait olmak üzere steri 70 kuruş, tonu 2 lira gibi sembolik bir bedel karşılığı veriliyor. Yakacak odun ihtiyacı resmi yoldan verildiğinden kimsenin izinsiz kesim yapmasına da gerek kalmıyor.
Orman köylerinin yasal olan bu odun hakkının dışında, bu yıl Alpu ilçesi Başören Mahallesinde meydana gelen orman yangını sonrası ise sahanın temizlenmesi amacıyla civardaki orman köyü olmayan yerlere de üretim artıkları verildi.
Yanık sahaya kontrollü bir şekilde girişlerine izin verilen Osmaniye, Karakamış ve Söğütçük’te yaşayan yüzlerce aile kışlık odun ihtiyaçlarını karşıladılar.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.