OLMAYAN PLANA ONAY İSTEDİ

CHP’li Çakırözer, TBMM’de Eskişehir’deki afet riski alanlar için hazırlan projeye onay istedi. AK Partili Yapıcı ise, Bakanlığa böyle bir planın intikal etmediğini belirterek “Bakan neyi onaylayacak” dedi.

OLMAYAN PLANA ONAY İSTEDİ
18 Kasım 2016 Cuma 20:22

 
Büyükşehir Belediye Meclisi, Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplandı. Meclis gündemine geçilmeden önce söz alan AK Partili Ahmet Yapıcı, CHP Milletvekili Utku Çakırözer’in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Eskişehir’de afet riskli alanların kentsel dönüşümü için hazırlanan projeyi bir an önce onay vermesini istemesine anlam veremediklerini belirtti. Yapıcı, bu konuda Bakanlığa intikal eden bir planın olmadığını ifade ederek, “Bakanlığın şuan yardımcı olacağı bir konu yok. Sayın milletvekili bilgi eksikliğinden kaynaklı aceleci davranmış. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak iyi değil” dedi.  Büyükerşen ise, Utku Çakırözer’in aynı zamanda Plan Bütçe Komisyonu olduğunu anımsatarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçesi görüşülmeden önce Çakırözer’in kendisini telefonla arayarak, ‘söylenmesi gereken bir şey var mı’ diye sorduğunu söyledi. Büyükerşen, Çakırözer’e konunun bakanlıkta görüşülmeye başlanacağını, biraz öne alınırsa işin hızlanacağını anlattığını aktardı. Konunun Çakırözer tarafından yeterince anlaşılmadığını bir gün sonra gazetedeki beyanatında görünce anladığını ifade eden Büyükerşen, “Benim söylediklerimi söyleseydi daha doğru olurdu. Ancak konu, karışık bir konu. Bir yanlış anlaşılma olmuş” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.