OHAL Komisyonu Temmuz'a kaldı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da Fransa'nın Strasbourg kentindeki temaslarında OHAL Komisyonu'nun kurulma sürecinin zaman aldığını belirterek "Yaz aylarına yetiştirmeye çalışıyoruz" dediği öğrenildi.

OHAL Komisyonu Temmuz'a kaldı
03 Nisan 2017 Pazartesi 10:38

Cumhuriyet gazetesinden Duygu Güvenç'in haberine göre, Bozdağ'ın geçen ay Strasbourg'daki temasları sırasında "Komisyon'a hâkimlerin ve uzmanların seçilmesi çok titiz çalışma gerektiriyor ve zaman alıyor. Yaz aylarına kadar yetiştirmeyi umut ediyoruz" mesajı verdiği öğrenildi.Bozdağ'ın bu sözlerine ise Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ise AİHM'ye yapılan on binlerce başvuruyu anımsatarak "Türkiye etkin bir mekanizmayı derhal harekete geçirmezse AİHM bu davalara bakmak zorunda kalır. Tutuklu gazeteciler ve milletvekillerinden başlayarak hızla harekete geçilmeli" mesajı verdi. (Sputnik)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.