ODUNPAZARI'NDA E-DEVLET ÜCRETSİZ

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, “Herkes için kütüphane Projesi” kapsamında 7'den 70'e tüm Odunpazarı halkına ücretsiz e-devlet, e-randevu ve e-belediye hizmeti veriyor. 

ODUNPAZARI'NDA E-DEVLET ÜCRETSİZ
17 Kasım 2016 Perşembe 14:01

 
 
Odunpazarı Belediyesi, Hacette Üniversitesi ve Bill ve Melinda Gates Vakfı işbirliğiyle gerçekleşen proje kapsamında Odunpazarı Belediyesinde hibe edilen bilgisayarlar üzerinden verilen eğitimler ilk olarak Emek Mahallesi Halk Merkezinde başladı.
 
Proje kapsamında görevlendirilen kütüphane müdürlüğü personeli, vatandaşlara e-devlet ve e-belediye işlemlerinde yardımcı oluyor. Ayrıca isteyen vatandaşlara e-devlet hizmetlerinden yararlanmanın pratik yolları da öğretiliyor.
 
“ÇOK ÖNEMLİ BİR HİZMET”
 
Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin 8 farklı kütüphanesinde verilecek olan e-devlet ve e-belediye hizmetleri için tüm çalışmaların tamamlandığını belirtti.  “Herkes İçin Kütüphane” projesi kapsamında, geleneksel kütüphane hizmetlerinin yanı sıra vatandaşlara e-devlet, e-randevu ve e-belediye alanlarında da hizmet verildiğini kaydeden Başkan Kurt, sunulan hizmetin kamu hizmetlerinin verimliliği açısından çok önemli olduğunu ifade etti.
 
 
 
ODUNPAZARI KÜTÜPHANELERİ TEKNOLOJİ ÜSSÜ HALİNE DÖNÜŞÜYOR
 
Kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yanında belediye kütüphanelerinin birer teknoloji üssü haline getirildiğini vurgulayan Başkan Kurt; “Bu sayede internet kullanımının hızla yaygınlaştığı bir dönemde kadın, çocuk ve gençler gereksinim duyulan bilgiyi bulma, değerlendirme, etkin şekilde kullanma ve iletme becerisi kazanacak” dedi.
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.