ODUNPAZARI KÜTÜPHANELERİ TÜRKİYE İÇİN ÖRNEK

Hacettepe Üniversitesi Teknokent -Teknoloji Transfer Merkezi tarafından yürütülmekte olan ve Türkiye’deki yerel yönetim kütüphanelerinde dönüşümü hedefleyen Herkes için Kütüphane Projesi’nin belediye başkanlarını bilgilendirme toplantısı 26 Kasım 2016 Cumartesi günü Ankara’da yapıldı.

ODUNPAZARI  KÜTÜPHANELERİ TÜRKİYE İÇİN ÖRNEK
28 Kasım 2016 Pazartesi 13:49

 
 
Toplantıya, Hacettepe Üniversitesi yetkilileri, belediye başkanları ve temsilcileri, proje ekibi ile basın temsilcileri katıldı.  Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen yaptığı açılış konuşmasında, Hacettepe Üniversitesi olarak Projeye verdikleri önemi ve desteği belirterek, katılımcılara teşekkürlerini iletti.
 
İKİ ÖRNEK
 
Daha sonra söz alan öğretim üyeleri yürütülmekte olan projeyi çeşitli açılardan değerlendiren konuşmalar yaptılar. Türkiye’deki yerel yönetim kütüphanelerindeki mevcut durumu değerlendiren bir sunum yapan Prof. Dr. Ahmet Çelik, ilçe belediye kütüphaneleri içinde Odunpazarı (Eskişehir) ve Sancaktepe (İstanbul) belediye kütüphanelerinin başarılı çalışmalar yürüttüklerini ve diğerlerine örnek olabileceklerini belirtti.
 
Proje Direktörü Prof. Dr. M. Emin Küçük’ün Proje’yi tanıtan sunumundan sonra, katılımcıların görüşlerini almak üzere forum kısmına geçildi.
 
KÜTÜPHANE SAYISI 11’E YÜKSELECEK
 
Forumda söz alan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, belediye olarak kütüphane çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi. Mevcut kütüphane sayısını 11’e çıkaracaklarını kaydeden Başkan Kurt, Herkes için Kütüphane Projesi’nin yerel yönetim kütüphaneleri için bir fırsat olduğu söyledi.
 
Forumda söz alan diğer katılımcılar da projeye ilişkin görüş ve önerilerini dile getirerek, Herkes için Kütüphane Projesi’nin yerel yönetim kütüphaneleri için iyi bir fırsat olduğunu kaydetti.
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.