ÖDENEK SIKINTISI VAR

AK Partililer, belediyenin kırsal mahallelere hizmet götürme noktasında yetersiz kaldığını savundu. Büyükerşen ise, ödenek sıkıntısına vurgu yaparak Merkezi Hükümeti ve İller Bankasını işaret etti.

ÖDENEK SIKINTISI VAR
14 Nisan 2017 Cuma 01:29

Esgündem26: Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülen 2016 yılı faaliyet raporu AK Partililerin ret oyuna karşın kabul edildi. Toplantıda AK Parti grubu adına söz alan Grup başkanvekili Mustafa Birsen, faaliyet raporuna ilişkin eleştirilerde bulundu. Birsen, raporu incelediklerinde Eskişehir’in problemleri ile ilgili yapmış oldukları eleştirilerin ciddiye alınmadığını gördüklerini söyledi.
 
Riskli bölgeler için çalışmalar yetersiz
Afet riski taşıyan, can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturulan binaların tahliyesi ve yıkımı konusunda belediyeyi yetersiz kalmakla suçlayan Birsen, ayrıca 2013 yılında Bakanlık tarafından afet riskli alan ilan edilen 8 mahallede dönüşüm yetkisinin Büyükşehir Belediyesi’ne verildiğini anımsattı. Yaklaşık 4 yıldır belediyenin afet riskli alan ilan edilen mahallelerde ciddi bir çalışma yürütmediğini savunan Birsen, “Bu mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız sıkıntıda. Büyükşehir Belediyesi ya buradaki görevini daha ciddiye alsın ya da aldığı yetkiyi iade etsin” dedi.
 
Kırsalda hizmet zayıf
Belediyenin kırsal mahallelere hizmet götürme noktasında yetersiz kaldığını söyleyen Birsen, köy yollarının bozuk, mezarlıkların ise bakımsız olduğunu ifade etti. AK Parti grubunun ulaşım konusunda belediye destek verdiğini ancak bu desteğin etkin ve hızlı bir şekilde kullanılmadığını savunan Birsen, belediyenin tahsilat noktasında da sıkıntı yaşadığını aktardı.
 
Ödenek sıkıntısı var
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise eleştirilere yanıt verdi.  Büyükerşen, kırsala hizmet konusunda belediyenin yetersiz kaldığı yönündeki eleştiriler için Merkezi hükümetten ve İller Bankası’ndan gelen ödenekleri işaret etti.
 
Buzdolabı alır gibi tramvay alamazsınız
Ulaşım konusunda yapılan eleştiriye de yanıt veren Büyükerşen, “El insaf. Tramvaylara onay verdik diyorsunuz. Mantıklı olun tramvay çarşıdan buzdolabı alınır gibi alınmıyor. Sipariş ettiğiniz zaman kazanacak firma, onu üretim zincirine alacak ve üretecek” demesi üzerine AK Partili Mustafa Önder söze girerek, “Keşke TÜLOMSAŞ’a yaptırsaydınız başkanım. 99’da bu kaynağı yurt dışına vermeyim diyen sizdiniz” dedi.
 
TÜLOMSAŞ tramvay yapıyor mu?
Önder’e tepki gösteren Büyükerşen, “Bu sakızı ağzınıza dolamışsınız. TÜLOMSAŞ tramvay yapıyor mu? Antalya niye yaptırmıyor? Gaziantep niye yaptırmıyor? İki de bir de bu ortaya atılıyor. İbrahim Tatlıses’in dediği gibi; ‘Harvard vardı da biz mi okumadık.’ TÜLOMSAŞ tramvay yaptı da mı almadık? Gaziantep niye yaptırmadı? Samsun niye yaptırmadı? Konya niye yaptırmadı? Antalya niye yaptırmadı? Bursa niye yaptırmadı? Tekrar ediyorum, tramvay buzdolabı alınır gibi gidip de çarşıdan alınmaz. Bir kere bunu iyi bilmek lazım. Bilmeden de ağzını açmamak lazım” ifadelerini kullandı.
 
Esnaf bitmiş kirasını ödeyemiyor
Tahsilâtta yaşanan sıkıntıyla ilgili de konuşan Büyükerşen, “Doğrudur. Kiralarımızda yeteri kadar gelir elde edemiyoruz. Çünkü esnaf bitmiş durumda. Kirasını ödeyemiyor. Kirasını ödeyemediği için ben yıllık TEFE ve TÜFE faizleri gibi artışı dahi isteyemiyorum. Çünkü çalıştırdığı adama ücretini ödeyemiyor. Geçim sıkıntısı yaşıyorlar. Üstlerine gitmiyorum. Bu suçsa, suç. Esnafı daha fazla sıkıntıya sokmak istemiyorum” dedi.
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.