MUAMMER AKSOY'SUZ 27 YIL

Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, ADD’nin kurucu Genel Başkanı Muammer Aksoy’un 27 yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldüğünü anımsatarak, Aksoy’un her zaman kendilerine rehber olacağını söyledi. 

MUAMMER AKSOY'SUZ 27 YIL
31 Ocak 2017 Salı 15:53

Muammer Aksoy’un tüm devrim şehitleri gibi yaşamını tam bağımsızlık ve ulusal egemenlik temeline dayanan Cumhuriyet’in laik demokratik yapısını korumak ve üniter devleti sonsuza kadar yaşatmak için harcadığını ifade eden Kerman, “Aksoy, inançlı, ilkeli bir hukuk ve dava adamı, gerçek bir Atatürkçü ve yurtseverdi. 40 yılı aşkın bir süre Türk Hukuk Kurumu başkanlığında bulundu. Bağımsız ve çağdaş bir Türkiye mücadelesi verirken ülkenin yer altı kaynaklarına sahip çıktı” dedi.
Petrolün millileştirilmesi için verdiği savaşın hiçbir zaman unutulmayacağını vurgulayan ADD Şube Başkanı Azmi Kerman şunları söyledi: 
“Batılı emperyalistlerin baskı ve yönlendirmeleriyle Türkiye’nin hızla Atatürk’ten uzaklaştırılmak istendiği bir dönemde Atatürkçü Düşüne Derneği’ni kuran, kurucu genel bakanımızı bir kez daha saygı ve sevgi ile anıyoruz. Muammer Aksoy ve tüm devrim şehitleri her zaman rehberimiz olacaktır. Yaktıkları aydınlanma meş'alesi hiçbir zaman sönmeyecektir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.