Milliyetçilerin ‘Hayır’ demesi lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa referandumunda ‘Hayır’ cephesine ihtiyaç olmadığını söyledi.

Milliyetçilerin ‘Hayır’ demesi lazım
01 Şubat 2017 Çarşamba 10:24

Her partinin kendi ‘Hayır’ kampanyasını yapması gerektiğini belirterek, bir ‘Hayır’ cephesine ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın göreve gelmesinin ardından Türkiye’nin durumunun daha kötü hale geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Hayır’ diyenler teröre destek veriyor” yönündeki söylemlere de şu yanıtı verdi: “Hükümet ‘Hayır’ diyenleri sayarak, terör örgütleriyle CHP’yi aynı yerde sayarak ‘Bunlar ‘Hayır’cıdır’ diyor. Devletin içine teröristleri kim yerleştirdi? Kim tayin etti bunları? Dönüp şimdi bizi suçluyorlar. Kendilerinin iktidar olduklarının farkında bile değiller.”vet’çiler ve ‘Hayır’cılar şeklinde iki farklı kampın oluşturulmasını doğru bulmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Yurttaşlar ne kadar ‘Hayır’ derlerse Türkiye o kadar demokratik bir ülke haline gelir” diye konuştu. 
‘Milliyetçilerin ‘Hayır’ demesi lazım’
CHP lideri, milliyetçi seçmenlere de ‘Hayır’ deme çağrısında bulundu: “Tüm milliyetçilerin buna hayır demesi lazım. Anayasa’nın ilk dört maddesini değiştireceğiz diyorlar. TBMM kürsüsünde, anayasa görüşmeleri sırasında bunu söylüyorlar. Cumhurbaşkanı’nın danışmanı da bunu söylüyor. Cumhurbaşkanı da bunu söylüyor. Açın bakın. Eyalet sistemini savunuyorlar. Zaten bu geçerse bir sabah kalktığımızda sayın başkan bunu yapabilir, yetkisi var. Fiili duruma gerek yok, yetkiyi veriyoruz zaten. Ben bu endişelerimi Devlet Bahçeli’ye son görüşmemde anlattım. Bu benim tarihi sorumluluğum. Milliyetçi arkadaşların buna bakması lazım, bakıyorlar da zaten.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.