MİHALIÇÇIK BELEDİYESİ ZARARA MI UĞRATILDI?

Mihalıççık Belediyesi’ne ait resmi bir aracın, Belediye Başkanı İsmail Uysal tarafından ‘evet’ kampanyasında kullanılması tepkiye neden oldu.

MİHALIÇÇIK BELEDİYESİ ZARARA MI UĞRATILDI?
13 Mart 2017 Pazartesi 12:20

Mihalıççık Belediye Başkanı İsmail Uysal, referandum çalışmaları kapsamında, kullandığı makam aracının arka camını ‘evet’ yazısıyla kaplattı. Aracın yanında fotoğraf çektirerek, fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.  Fotoğrafı görenler, kamuya ait bir aracın seçim kampanyasında kullanılmasının usulsüz olduğunu belirterek, tepki gösterdi.  
Uysal’ın paylaştığı bu fotoğraf araç ile ilgili yaşanan bir başka usulsüzlüğü de gündeme getirdi.
Belediye 101 bin TL zarara uğratıldı
İddialara göre, Uysal tarafından makam aracı olarak kullanılan Audi A-4 marka aracın kiralama işleminde usulsüzlük yapıldığı ileri sürüldü.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrollüğü tarafından geçtiğimiz yıl hazırlanan raporda, “Belediye Başkanı tarafından Audi-A-4 marka 26 E 5299 plakalı, 2.000 cc motor hacimli taşıtın kiralandığı, taşıt için ödenen aylık kira bedelinin 2015 yılı ilk beş aylık diliminde kasko değer yüzde %2’sini aştığı,  motor hacmi en fazla 1600 cc olması gerekirken 2.000 cc motor hacmi olduğu, kira bedelinin her ay sonunda düzenlenecek hizmet işleri hak edişi raporu ile ödenmesi gerekirken defaten peşin ödendiği yapılan bu işlemler sonucunda belediyenin KDV dahil 101.794,65 TL zarara uğratıldığı incelenmiştir” denildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bülent - 7 yıl önce
Benim paramla bana propaganda yapıyorsun ayıptır!
Avatar
Omer - 7 yıl önce
Kul hakkı nedir bilirmisiniz acaba EDEP YAHU EDEP BIRAZ