Mevsimlik tarım kadın işçiler için protokol imzalandı

Osmangazi Üniversitesi  ile  Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında, Eskişehir’de sığınmacı ve mevsimlik tarım işçisi olarak bulunan kadın ve kız çocukları için Osmangazi Üniversitesi bünyesinde kurulacak Kadın Sağlığı Dayanışma Merkezi’nde ortak çalışmalar yürütülmesi konusunda işbirliği protokolü imzalandı. 

Mevsimlik  tarım  kadın  işçiler için protokol imzalandı
27 Ocak 2017 Cuma 20:53

Osmangazi Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleşen imza töreninde protokole, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ve Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel imza koydu. İmza töreninde Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, proje yürütücüleri Doç. Dr. Figen Çalışkan, Doç. Dr. İnci Parlaktuna ve Nermin Kurt ile Eskişehir Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Yavuz Selim Küçük ve Şube Müdürü Kazım Kartkaya da hazır bulundu.

Törende konuşan Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, üniversitelerin toplumun bütün kurumlarıyla işbirliği yapması ve topluma fayda sağlayan çalışmaların merkezinde olması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin dünyada en fazla misafir kabul eden ülkelerden biri olduğunu ve Eskişehir’de de pek çok sığınmacının bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Hasan Gönen, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu tarafından finansal olarak desteklenecek bu önemli proje için sağlık personeli desteğini Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden alacaklarını belirterek, Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne ve projeye emeği geçen herkese teşekkür etti. Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu da bu işbirliğinin bölge için örnek bir çalışma olduğunu kaydederek tarafları tebrik etti.Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel ise, kurum olarak 1. basamak tedavi hizmetleri ve koruyucu sağlık hizmetleri sunduklarını hatırlatarak, zor durumdaki sığınmacı ve mevsimlik tarım işçisi kadınların güçlendirilmesiyle ilgili bir projede yer almaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. 
Protokol töreni, imzaların atılması ve başka çalışmalarda da işbirliğinin sürmesi temennisinin dile getirilmesiyle sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.