MERHABA

Uzun yıllardır sporun içerisinde olan ve gazetelerde köşe yazarlığı yapan İlhan Bayısın artık Esgundem26'da...

MERHABA
22 Ekim 2016 Cumartesi 14:39

MERHABA

Uzun yıllardır sporun içindeyim.
Bildiğiniz gibi atletizm antrenörüyüm.
Ama farklı branşlarda iyi bir seyirciyim.
Bana Esgündem26’dan ‘Geçmişten deneyimin var. Biz de spor ile ilgili yazı yazar mısın?’ dediler.
Bende ‘neden olmasın’ dedim ve artık bende www. esgündem26.com’dayım.
Burada ne yazacağım.
Tabi ki spor!
Türkiye’deki spor ve politikalarını, yerel sporu, atletizm, Esbasket, basketbol, hentbol, kano, dragon takip edebildiğim branşlar konusunda görüşlerimi sizlerle paylaşacağım.
Bazen birileri bana kızacak, küsecek. Ama ne yapabilirim ki ben yine de yazacağım.
Sporla ilgili farklı  röportajlar yapmak istiyorum. Ve yapacağım.
Neyse artık ben de www. esgündem26.com’dayım. Beklerim efendim.
Eeee artık ilkyazımızı yazalım.
 
Federasyon Başkanlığı seçimleri başlıyor
Yasa gereği; 2016 Rio Olimpiyat Oyunları sonrası üç ay içerisinde tüm bağımsız spor federasyonları seçim yapmak zorundalar.
Yazılı medyadan okuyoruz!
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay  Kılıç’ın “Başarısız tüm federasyon başkanları istifa etsin” demesine rağmen, federasyon başkanlarının büyük çoğunluğunun olumsuz  karşılık verdiğini biliyoruz.
Kimi federasyonlar Eylül ayının ilk haftası hemen baskın seçim yapmak istiyor.
Bakan Akif Çağatay Kılıç ertelenmesi talimatı veriyor. Ve erteliyorlar.
Bu arada Judo Federasyon Başkanı, 200 delegeden imza alıyor ama “Sen kime sordun? Biz seninle çalışmak istemiyoruz” diye söylüyorlar ve başkan aday olmuyor.
Danıştay 11. Dairesi adaylık için gerekli olan yüzde 15’lik barajı kaldırıyor. 
Ama Bakan ve Tahkim Kurulu bunu uygulamıyor. Belki de haklılar ana statüde bu madde var tüm Federasyonlar bunu genel kurullarında mecburen değiştirecekler. Bir sonraki genel kurulda uygularlar herhalde!
Bu arada mevcut başkanlar çıkan rakiplerin yüzde 15 imza almaması için delegeye baskı yapıyorlar!
Basketbolda mevcut başkan Harun Erdenay’a  “aday olma sen danışman olacaksın” diyorlar. Ve “Cumhurbaşkanlığı Spor Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu”  aday olacak diyorlar.  Tek aday olarak çıkıyor ama Hidayet Türkoğlu 2013 yılında doping kullandığı için 5 yıl cezası var. Bakalım aday olabilecek mi?
Tekvando da Federasyonu Tahkim tarafından “Federasyon seçim için belirlenecek olan noter kura çekim tarihini web sayfasında duyurmadığı için”  24 Ekim tarihinde yapılacak olan genel kurulu işlemleri tekrar yapmak üzere iptal ediyor.
Bakalım kimler aday olacak?
Atletizm’de Zeki Öztürk icazet peşinde koşuyor.
“İcazet almazsam aday olmam” diyor, aldı mı?
Son dakikada aday oluyor. 35 imza topluyor.5 imza mükerrer olduğu için aday olamıyor. Tahkime itiraz ediyor. Tahkim itirazı ret ediyor. Mevcut Başkan Fatih Çıntımar tek aday olarak genel kurula gidiyor.
Hentbol da mevcut başkan Bilal Eyuboğlu aday. Hentbol da Karadenizliler etkin aday arıyorlar.  Cumhurbaşkanına kabul ettirirlerse, hentbol takımı olan Karadenizli bir belediye başkanını aday yapmak istiyorlar bakalım ne olacak?
Kanoda Mevcut Başkan Sami Mengutay aday ama her gün karşısına yeni aday çıkıyor.
Önce belediye başkanı, sonra özel kalem müdürü şimdi de bocce teknik kurul başkanı aday diyorlar! Ne alaka bocce ve kano? Bakalım kim aday olacak? Bekleyip göreceğiz.
Bunları yazmaya devam edersek her Federasyonda benzer durumlar var.
Bazen düşünüyorum. Bakan atama yapsın.Federasyonlarda bu bölünmüşlük yok olsun.Ama Uluslararası Federasyonlara üyeyiz, bağımsız seçimli başkanlar istiyorlar. Biz seçimleri sulandırıyoruz. Siyaset sokuyoruz. Camiaları bölüyoruz. Düşman oluyoruz. O bizden değil. Yok, bu bizden diyoruz. Aslında spora zarar veriyoruz. Dışarıdan siyasi kişileri getirip başkan yapıyoruz. Branşımıza ihanet ediyoruz.
Gerçi istediğimiz kişileri başkan yapamıyoruz. Siyası erkten korkuyoruz. Onun adayını seçmezsek ekonomik sıkıntı yaşarız. Faaliyet yapamayız. Sonra birileri çıkıp birilerini bize dayatıyorlar.
Sonuç?
Bence sonuç ortada. Olimpiyatlara bakın görürsünüz!
İşte manzara bu.
Ülkemde spor bu durumda?
Sonra başka bir şey araştırdım. CHP ve MHP’de sporla ilgili  birim var mı?
Bulamadım!
Nasıl muhalefet olacaklar?
Bu haftalık bu kadar hoşçakalın dostça kalın.
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.