Meclis’te rutin işlerin dışında hiçbir kararı geçiremiyoruz

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Kanal 26’da Muharrem Esen’in sorularını yanıtladı. Kurt, adalet yürüyüşünü değerlendirdi, ‘iktidar tarafından engelleniyoruz’ iddialarına yanıt verdi.

Meclis’te rutin işlerin dışında hiçbir kararı geçiremiyoruz
17 Temmuz 2017 Pazartesi 16:54

Kurt’un açıklamalarından satır başları:
 
Üç  yıldır belediye başkanıyım. 2 yıldan bu yana yapılanları tek tek çıkıp anlattım. Bunları anlattığım zaman birileri çıkıp beni ‘kavgacı, uzlaşmasız, kendi kendine kurumlar arasında uyumsuzluk yaratan’ biri olarak anlatmaya çalıştı. Hâlbuki öyle değil. Ben uzlaşmacı, işi oluruna götürmeye çalışan, Eskişehir’e hizmet etmeye çalışan biriyim. Boşu boşuna yel değirmenleriyle kavga etmeyecek kadar da kendimi mantıklı sayan bir adamım. Ama ne yazık ki karşımızdaki güç öyle değil. Karşımızdaki gücün özellikle Odunpazarı Belediyesi’ne karşı özel bir tepkisi var. Odunpazarı Belediyesi, son seçimde Türkiye’de AKP’nin elinden alınan üçüncü büyük belediye. Bu ağır geliyor. Ben partiliyim. Yaptığım her işi Cumhuriyet Halk Partisi ilke ve değerlerine uygun olarak yapıyorum.
 
“Yılmaz Hoca yazsın, ben de kitap yazacağım…”
 
Biz Büyükşehir Belediye Meclisi’nde rutin işlerin dışında hiçbir kararı geçiremiyoruz. Olsa da olur, olmasa da olur işler geçiyor. Yapılan işten belediye yönetimi bir avantaj elde edecekse anında ret. Bütün Eskişehir izliyor. Kararı Eskişehirliler verecek. Yılmaz Hoca yazsın, ben de kitabını yazacağım.
 
“Eskişehir’e yapılacak hizmeti engellediğiniz takdirde, 2019’da insanlar size niçin oy versin…”
Engellemeler konusundaki sıkıntılarımız had safhaya geldi. Adalet ve Kalkınma Partisinin İl Başkanıyla, Bakanımızla, belediye meclis üyelerimizle zaman zaman görüşmeler yaptım. Buna rağmen bu işleri aşamadım. Yanlış bir mantıkla, bir frenleme, defans yapmak doğru bir şey değil.  Her partinin 2019 hedefi olur. Olmalıdır. Adalet ve Kalkınma Partili arkadaşlarımızın 2019’da seçim kazanmak istemesinden daha doğal bir şey yoktur. Bunun için doğru politikalar üretmek lazım. Eskişehir’e yapılacak hizmeti engellediğiniz takdirde, 2019’da insanlar size niçin oy versin. Elinizde bir fırsat varken, şuanda iktidar gücünü kullanıyorken ve iktidar gücü verelim ya da vermeyelim noktasına gelmişken Eskişehirlilerin alabileceği menfaatleri almasını engellemek ne işinize yarar.
 
“Beton yığını görmek istiyorlarsa tren yolunun üstüne baksınlar”
 
Hamamyolu projesiyle ilgili eleştirilere de yanıt veren Kurt, “Yeni bir meydan yaratıyoruz. Yeni bir alan yaratıyoruz. Yeni alanda alıştığımız dışında bir uygulama olacak. Eleştiriler olacaktır. Yeşilliği çoğaltarak kullanım alanını büyüttük. Yeşil nedir? Çim midir? Ağaç mıdır? Tüm dünya tartışıyor. Dünya yeşilin ağaç olduğuna karar vermiştir. Söktüğümüz ağaçlara itirazlar oldu. O arkadaşlarımızın orman fidanlığında kesilen ağaçlara bakmasını istiyorum. Kesme nasılmış, sökme nasılmış aradaki farkı görmeleri lazım. Söktüğümüz ağaçlar tekrar buraya gelir mi? Gelmez? Önüne gelen düzensiz ağaç dikmiş. Bu proje dünyada çok önemli mimari projelerin yarıştığı yarışmada finale kalmış. Ödül alamamış. Ödül alır, alamaz ben bunun garantisini veremem. Burayı 29 Ekim’de inşallah bitireceğiz. Olağanüstü bir gecikme yok. Köprüyle ilgili 1 aylık bir süre öngördü. Bugün yarın bugün bitmek üzere. Köprü bittiği zaman işin yüzde 30’u da bitmiş olacak. Zamanında bitecek. Bittiği zaman orada 70’e yakın ağaç sayısı artmış olacak. Orası düzenli bir alana kavuşacak. Eskişehirlilere sabırlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Eleştirenlere de teşekkür ediyorum. Bu arkadaşlar beton yığını görmek istiyorsa tren yolunun üstüne baksın. Ağaç katliamı görmek istiyorlarsa Orman Fidanlığına baksın” ifadelerini kullandı. 
 
“Kazım Kurt, Eskişehirspor’a zarar veriyor” dediler, ben ne zarar vermişim”
 
Eskişehirspor ile ilgili de konuşan Kurt, “Yeni yönetime başarılar diliyorum. Hayırlı olsun. Eskişehirspor’un sahipsiz kalmaması adına ciddi bir riski üstlendiler. Zor bir görev. Pek çok imkânsızlıklarla yapılacak bir görev. İnşallah başarılı olurlar. Kazım Kurt olarak Sayın Bakan’ın da söylediği gibi yasalar izin verdiği sürece elimden geleni yapmaya hazırım. Bu işi kaşımaya çalıştılar. Ayıp ettiler. Eskişehirspor ortak paydamız.  ‘Kazım Kurt, Eskişehirspor’a zarar veriyor' dediler. Ben ne zarar vermişim. Hangi eylem ve söylemim zarar vermiştir. Ben mi düşürdüm Eskişehirspor’u? Kazım Kurt, yaptığı bütün konuşmalar da Eskişehirspor lehine iş yapmaya çalıştı. Çare bulunur. Çareyi bulmak işinde ilk sıra iktidar partisindedir.  Bir ay önce yoksunuz. İki, üç kongre boşa çıkmış. En son noktada bir çözüm bulunmuş. Umarım bu çözüm başarılı olur. Kongre de ve sonrasında bazı gözlemleri oldu. Bu da beni endişelendiriyor” dedi.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.