MECLİSTE KAVGA

Meclis Genel Kurulu'nda anayasa değişiklik teklifinin oylaması sırasında AK Parti ve CHP'liler arasında büyük kavga çıktı. İki partinin vekilleri arasındaki gerilimin yumruklaşmaya vardığı görüldü.

MECLİSTE KAVGA
12 Ocak 2017 Perşembe 10:38

Gerginliğin ardından yaşananları anlatan CHP milletvekili Fatma Kaplan, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş'ın kendisinin üzerine yürüdüğünü ve fiziki şiddete maruz kaldığını söyledi. 'Telefonum bile gasp edildi' diye konuşan Kaplan'a karşılık Mustafa Elitaş "Bakın jandarmaya ihtiyacımız yok. Herkes gazeteci olmuş" dedi. Oylamalarda ise fireler azaldı, Meclis'te görüşülen 3. madde 341, 4. ve 5'nci madde ise 343 oy ile kabul edildi.Oy kullanımı sırasında CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet açık oy kullanan vekilleri cep telefonuyla görüntülemeye çalıştı. Bu sırada AK Parti Grup Başkan vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Kaplan'ı engellemeye çalıştı ve üzerine yürüdü. Bu sırada AK Parti milletvekilleri ile CHP milletvekilleri arasında itişmeler yaşandı, yumruklaşmaya varan tartışma çıktı.Gerginliğin biraz azalmasının ardından CHP'li Fatma Kaplan ve AK Parti'li Mustafa Elitaş söz hakkı aldı ve yaşananları anlattı. İlk olarak söz alan CHP'li Kaplan, Mustafa Elitaş'ın üzerine yürüdüğünü söyledi. Kaplan, "Boğazım kıpkırmızı, fiziki şiddete maruz kaldım, telefonum bile gasp edildi." diye konuştu.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.