Masa toplama baskısı esnafı rahatsız etti

Kırka’da zabıtanın masa toplama operasyonunu eleştiren esnaf, " Önceden uyarsalardı, kendimiz kaldırırdık" dedi.

Masa toplama baskısı esnafı rahatsız etti
20 Kasım 2016 Pazar 01:07

Seyitgazi Belediyesi zabıta ekipleri, Kırka mahallesi kaldırımlarında masa sandalye denetimi yaptı. Yapılan denetimlerde özellikle kahvehanelere ait sandalye ve masalar toplandı. Yapılan uygulamaya ise mahalle esnafı tepki gösterdi. Zaman zaman esnaf ile zabıta arasında tartışmalar yaşandı. Yapılan uygulamanın hatalı olduğunu anlatan esnaf, “Yangından mal kaçırır gibi hemen kaldır kaldır uygulamasına gidildi. Eğer bu konuda bir rahatsızlık varsa, bizlere sözlü ya da yazılı bir uyarı yapılması ve süre verilmesi gerekirdi. Biz de gerekeni yapardık. Mahalle halkının istek ve talebi doğrultusunda bu malzemeler buradadır.
Yani esnaf olarak bizleri halkın önünde farklı bir pozisyona düşürmek etik olmadı. Bir usul hatası yapıldı. Kaldı ki, ekiplerin önceden yaptığı denetimler sonucu yapılan uyarılara uyulmaması gibi bir durum söz konusu ise gereği yapılsın, işgaliye cezası kesilsin. Ama sabah sabah bir anda neye uğradığımız şaşırdık” diyerek tepkilerini dile getirdiler. 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.