KURT'A CEVAP "GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden 'Stadyumdan çıkartıldık' açıklamasına cevap geldi.

KURT'A CEVAP "GERÇEĞİ YANSITMIYOR"
22 Kasım 2016 Salı 15:42

Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un yeni stadyumdan çıkartıldıkları yönündeki eleştirisi üzerine bir açıklama yaptı. 
Açıklamada, Bakanlık tarafından kendi öz sermayesi ile mülkiyeti yine kendilerine ait olan Sazova Mahallesinde bulunan 166 bin metrekarelik arazi üzerine 2012 yılında projelendirilip 2013 yılında temelleri atılan 33 bin seyirci kapasiteli yeni stadyumda sona yaklaşıldığı belirtildi. Henüz yüklenici firmanın ihale şartlarındaki taahhütlerini tamamlayamamış olmasından dolayı Bakanlık olarak inşaat teslim alınmadığı belirtilen açıklamada, “Buna rağmen Eskişehirspor taraftarlarımızın yoğun talepleri göz önüne alınarak 20 Kasım 2016 tarihinde ilimizde oynanacak olan Eskişehirspor-Yeni Malatyaspor müsabakası nedeniyle stadyumumuz taraftarlarımıza kapılarını açmıştır. Müsabakanın arkasından Odunpazarı Belediye Başkanı Sayın Kazım Kurt’un “Bu tavır hastalıklı tavırdır” şeklindeki yazılarını büyük bir üzüntü ile okuduk. Kamu İhale Kanununa göre iş ve işlemlerini sürdüren bir kurumun henüz müteahhit firmadan teslim alınmayan işlerin sorumluluğunun yüklenici de olduğunu bildiği halde “Eskişehirspor’a yardım edeceğiz fakat ettirmiyorlar” şeklinde kamu oyunu yanıltıcı açıklamaları kurumumuza yıpratmaktadır. Bakanlık olarak yaklaşık 130 Milyon TL’ye yaptırdığımız stadyumun çim bakımlarını rahatlıkla yapabilecek güçte iken ihale mevzuatı açısından çim bakımları çevre düzenlemeleri yüklenici tarafından tam ve eksiksiz olarak tarafımıza teslim edilmesi gerektiği halde Odunpazarı Belediyesinin çimlerin bakımını yapması konusunda kurumumuzun resmi bir talebi olmadığı gibi yapması ne kurumumuza ne de Eskişehirspor’a yardım değil müteahhit firmaya yardımdır. Kaldı ki Odunpazarı Belediyesinin yapmış olduğu yardıma teşekkür ediyoruz fakat diğer stadyumlarda da olduğu gibi profesyonel bir bakım yapılamadığından dolayı giderek sararan ve hastalıklı hale gelen çimler nedeniyle yüklenici firma sorumluluk kabul etmemekte ve sorumluların Belediye yetkilileri olduğunu, onların baktığını belirtmesi ve 20 Kasım 2016 tarihinde maç oynanması kararlaştırıldığından dolayı kurum olarak maç günü sabahı yüklenici firmadan çimler tarafımızca teslim alınmış, ertesi sabah profesyonel bir firma ile çimlerin bakımı için sözleşme imzalanmıştır” denildi.

Eskişehirspor çim firması ile anlaşma yapacak
Yeni stadyumun 30 Kasım 2016 tarihinde yüklenici firmadan teslim alınmasına müteakip sözleşmeleri gereği Eskişehirspor’un profesyonel bir çim firması ile anlaşma yapmaları ve sözleşmesini kurumumuza teslim etmeleri karşılığında yaklaşık 2 milyon TL değerindeki çim bakım ekipmanları ile birlikte devir işlemleri yapılacağı açıklamada, daha sonra şöyle denildi;
“Odunpazarı Belediye Başkanı Sayın Kazım Kurt’un kurumumuzu yıpratıcı şekilde kamuoyu ile paylaştığı haber metninde belirtilen “Stadyuma girmeyin” şeklindeki hususlar gerçeği yansıtmamaktadır. Kurumumuzun yapmış olduğu iş ve işlemler tamamen kanun ve yönetmelik hükümlerine göre yapılan resmi prosedürlerdir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.