KIZILYER İMARA AÇILDI

Yıllarca atıl halde kalan Sümer Mahallesi Kızılyer Mevkii’ndeki yaklaşık 75 hektarlık alan ile ilgili imar planı değişikliği, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi.

KIZILYER İMARA AÇILDI
14 Kasım 2016 Pazartesi 18:56

Karar, meclisi izlemek için katılan parsel malikleri tarafından sevinçle karşılandı. Meclis sonrası parsel malikleri adına açıklama yapan Eskişehir Yaş Sebze ve Meyve Üreticiler Birliği Başkanı Yıldıran Kılıç, mülkiyet hakkının anayasal bir hak olduğunu belirterek bu haklarına kavuştukları için mutlu olduklarını söyledi. Kılıç, “Vişnelik Kızılyer, stadyumun arka tarafından başlayan 4 bin 800 dönümlük bir alan. Türkiye’nin en verimli toprağıdır. Fakat, birileri yasaları çiğneyerk bunun 4 bin 200 dönümünü imara açmıştır. Hasan Polatkan ve civarı da dahil olmak üzere. Sadece burada Kızılyer 580 dönümlük alanı 2004’ün altıncı ayından sonra çıkarılan 5403 sayılı arazi kullanım kanunuları takip edilerek, bütün devletin kademelerinde yaklaşık 10 kurumdan olumlu yazı alarak tarım yapılamadığı tespit edilerek bu netice alınmıştır. Bu alandan Eskişehir halkına 250 bin metrekarelik yeşil alan çıkmıştır. Sadece biz değil tüm eskişehir kazanmıştır” dedi.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.