KIZILİNLER BÖLGESİ TANITILDI

Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Bin Fahd Al Fuhaid ve Yemen Turizm Bakanı Abdulmecid Kubati Eskişehir’e geldi. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından , Arap turizmcilere Kızılinler bölgesi tanıtıldı.

KIZILİNLER BÖLGESİ TANITILDI
08 Nisan 2017 Cumartesi 16:20

Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir araya gelen Arap ve Türk heyetler, basına kapalı olarak bir görüşme gerçekleştirdiler. Daha sonra Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'ni Arap misafirlere gezdiren Bakan Avcı, daha sonra Eskişehir'de bulunan ve termal su potansiyeli bakımından dikkat çeken Kızılinler Bölgesinin anlatıldığı sunum gösterisini Arap heyeti ile izledi. Görüşemeler sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Avcı, "Bugün Eskişehirimizde çok değerli iki misafirimizi ve heyetlerini ağırladık. Daha önce İstanbul'da yaptığımız görüşmelerin devamı olarak bugün Eskişehir'de bir araya geldik. Özellikle turizm alanında çok sıkı bir işbirliği zemini oluşmaktadır. Yaptığımız anlaşma, 3 Nisan tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı ve Arap Turizm Örgütü İstanbul'da bir büro açıyor. İnşallah büronun açılışına Prens Bin Selman da teşrif edecekler. Onun dışında zaten yürütmekte olan bazı projelerimiz var. İslam Kalkınma Bankası koordinatörlüğünde gerçekleştirilmiş poliçe çalışmamız var. Bu çalışmayla Türkiye'de yatırım yapacak olan ve yapmakta olan Arap yatırımcılar veya Arap ülkelerine yatırım yapacak olan Türk yatırımcılarının yatırımlarının güvence altına alınması sağlanmıştır. Onun dışında termal sağlık turizmi, kaplıca turizmi alanlarında çok ilgi duyan Arap kardeşlerimiz için Türkiye'deki yatırım imkanlarını birlikte gözden geçirdik. Bölgemiz bu bakımdan Afyon, Kütahya, Eskişehir, Bursa çok zengin imkanlara sahip. Doktor Bandar, zaten Bursa merkezli bunları takip ediyor. Onun dışında bugün özellikle gençlerimizi çok yakından ilgilendirecek bir başka proje üzerinde görüş alışverişinde bulunduk. Elektronik Futbol Festivali yarışması Türk-Arap gençlerinin buluşacakları hem elektronik ortamdan yarışacakları hem de alışveriş imkanlarının da olacağı festivaller dizisi değişik illerimizde bu yıl tüm Türkiye'de değişik illerde gerçekleştirilecek festivaller planlıyoruz" dedi.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.