Kemal Unakıtan hayatını kaybetti

AK Parti Eskişehir eski Milletvekili ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Kemal Unakıtan hayatını kaybetti
12 Ekim 2016 Çarşamba 11:02

 
AK Parti hükümetlerinde 3 dönem Maliye Bakanlığı yapan Kemal Unakıtan, bu sabah İstanbul'daki Acıbadem Maslak Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
70 yaşındaki Unakıtan, bir süredir hastanede tedavi görüyordu.
2009 yılında ABD'nin Cleveland kentinde by-pass ameliyatı olan Unakıtan, daha sonra da böbrek sorunları yaşamış ve 3 yıl önce böbrek nakli olmuştu. 
KEMAL UNAKITAN KİMDİR?
1946 yılında Edirne'inin Süloğlu ilçesine bağlı Domurcalı köyünde doğan Unakıtan, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun olduktan sonra Maliye Bakanlığı'nda hesap uzmanı olarak görev yaptı. Bürokraside çeşitli görevlerde bulunan Unakıtan, 2002 yılında milletvekili seçildi; Abdullah Gül başbakanlığındaki 58. hükümette koltuğuna oturduğu Maliye Bakanlığı'nı 59. ve 60. hükümetler döneminde de sürdürdü.
Bakanlık yaptığı dönemlerde 'özelleştirmenin patronu' olarak bilinen Unakıtan, 1 Mayıs 2009 tarihinde yapılan değişiklikle görevi Mehmet Şimşek'e devretti. Farklı tavrıyla zaman zaman ilgili zaman zaman da tepki gören Unakıtan, Ahsen Unakıtan ile evliydi ve 3 çocuk babasıydı. 
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.