KADIN VEKİLLERDEN ŞIK HAREKET!

Referandum sürecini sakin geçiren Eskişehir’de, ortaya çıkan görüntüler gülümsetiyor. AK Partili Günay, hayır çadırını ziyaret etti, İzmir Marşı’na eşlik etti. CHP’li Usluer, evet çadırında 18 maddeyi anlattı.

KADIN VEKİLLERDEN ŞIK HAREKET!
10 Nisan 2017 Pazartesi 15:19

GÜNAY ‘HAYIR’ ÇADIRINDA
AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, ‘hayır’ çadırını ziyaret etti. Günay, eline bayrak alarak çadırda çalan İzmir Marşı’na eşlik etti.
Milletvekili Günay, referandum çalışmalarını ve ziyaretlerini sürdürüyor. Günay,  ‘hayır’ çadıra yaptığı ziyarette birlik ve beraberlik mesajları verdi. ‘Evet’ ve ‘hayır’ demenin bir seçenek olduğuna vurgu yapan Günay, “Ben şahsen evet kararımı neden aldığımı anlatıyor, mevcut sistemin hantallığının Türkiye’ye maliyetinin çok olduğunu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin gerekli olduğuna inandığımı söylüyorum. Ama bunun yanında hayır diyeceğini açıklayan vatandaşlarımıza da saygımız var. Benim oy kullanacak bütün vatandaşlardan isteğim, neye oy verdiklerini bilsinler, maddeleri açıp okusunlar ve farklı görüşteki insanlarla iletişim kurabilsinler.’” Dedi. İzmir Marşı hakkında da konuşan Günay,  “Evet çadırına bakıyorum Türk Bayrağı dalgalanıyor. İnsanlar coşkuyla bayraklarını sallıyor. Hayır, çadırında da durum aynı. Ülkemizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk de bizim ortak değerimiz. İzmir Marşı da öyle. Ben İzmir Marşı’nı çok severim ve dinlerim. Bu yüzden mutlulukla eşlik ettim. Hem bu süreçte, hem daha sonrasında ortak değerlerimize odaklanmalı, birlik ve dirlik içinde aydınlık yarınlara yürümeliyiz” ifadelerini kullandı.
USLUER ‘EVET’ ÇADIRINDA
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, ise hem ‘evet’, hem de ‘hayır’ çadırını ziyaret etti.  Önce ‘evet’ çadırını ziyaret eden Usluer, çadırdakilere Eskişehir'in bu süreci birçok ilden daha huzurlu geçirdiğini, bu anlamda da şehrimizin tüm Türkiye'ye örnek olduğunu belirtti. Usluer, ‘hayır'ın çok önde olduğu bir şehirde çalışma yapmalarına rağmen herhangi bir sorunla karşılaşmamış olmalarının çok önemli olduğunu, demokrasinin tam da böyle bir şey olduğunu ifade etti. Başka illerde hayır çadırlarına yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu söyleyen Usluer, " Bu süreci huzurlu bir şekilde geçirmemizi sağlayan herkese teşekkür etmek gerek, şehrimizin farkını ortaya koyduk" dedi. Çadırdaki gençlere 18 madde ile nelerin değişeceğini anlatan Usluer, etraftaki vatandaşlarla da Aaayasa maddeleri üzerine konuştu.
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.