KADIN HAREKETİ MÜHÜRLENEMEZ

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Kahya, OHAL kapsamında kadın derneklerinin kapatılmasına tepki gösterdi.

KADIN HAREKETİ MÜHÜRLENEMEZ
25 Kasım 2016 Cuma 16:07

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını belirten Kahya, devletin önlemlerini yetersiz buldu. Kahya, “Yaşadığımız coğrafyada; Kadınlar günlük yaşamda sürekli olarak cinsel, psikolojik, fiziksel şiddete, tacize ve tecavüze maruz kalmakta ve öldürülmektedir. Tacizciler, tecavüzcüler ve kadın katilleri tahrik indiriminden yararlanmakta ve  hatta serbest bırakılmaktadır. Medyatik bir özelliği yok ise, ne basında ne de bültenlerde yer almaktadır. Ülkenin gündemi o kadar ağır ki. Kimsenin vakti yok cinayetleri önlemeye. Aslında kimsenin niyeti de yok.  Şimdi de bir bahane buldular,  OHAL diye.  Kadın haklarını savunan, kadınların örgütlü mücadelesinin olmazsa olmazı olan kadın derneklerini de, mühürlemek bu bahane ile şahane oldu onlar için.
Hükümetin insan haklarını savunan kimselere tahammülü yok. Kapattılar çünkü; kadın, üstelik örgütlü kadın, haklarının varlığının bilincinde kadın, en büyük tehlike onlar için.
Bilmiyorlar ki, kadın hareketi mühürlenemez” dedi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.