İŞTE YENİ KİMLİKLER İÇİN GEREKENLER

Yeni kimlik kartıları için başvurular 2 Ocak'da  başladı. Pilot illerde deneme sürecine tabii tutulduktan sonra  kimlikler  ülke genelinde dağıtılmaya  başlandı.

İŞTE YENİ KİMLİKLER İÇİN GEREKENLER
30 Ocak 2017 Pazartesi 12:47

Uluslararası standartlara uygun çipli kimlik kartlarıyla farklı belgeleri ve kartları taşıma zorunluluğu olmadan tek kimlik ile tüm işlemlerinizi yapabilme ve 1 GB'a kadar veri depolama özelliği, parmak izi, avuç içi izi gibi tanımlayıcı özelliklere sahip olunabilecek.

Kimlik kartı alırken izlenecek yol;
1 adet5x6 ebatlarında 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf,
Elindeki nüfus cüzdanını yenilemede  kimlik kartı bedeli 16.00 TL,
Kayıptan müracaaatlarda kimlik kartı bedeli32.00 TL,
Kişi ilk defa kimlik kartı talebinde bulunurken  elinde bulunan nüfus cüzdanı ile  nüfus cüzdanı yok ise Uluslararası Aile Cüzdanı, Pasaport, Sürücü belgesi , Memur Cüzdanı, Avukat Kimlik Kartı , Askeri Kimlik Kartı, Basın Kartı gibi kimlik yerine geçen belgeler  bu belgeler de yok ise muhtarlıklardan alacakları kimlik kartı talep belgesi ile müraacaat edebilecekler.
Kimlik Belgesi veya muhtarlık  belgesi ibraz  edemeyenlerin başvuruları ile ilgili olarak  kolluk kuvvetlerine tahkikat yaptırılıp, yapılan tahkikat sonucuna göre işlem yapılacak.
Kimlik kartına  kan gurubu yazdırmak isteyenler sağlık kurumundan resmi  bir evrakla yeni kimlik kartına başvurabİlecekler
Yeni kimlik kartına başvuran vatandaşların Alo 199 ya da Genel Müdürlüğün internet sitesinden (e- kimlik randevu) sisteminden  randevu almaları randevu aldıkları gün ve saatte  Nüfus Müdürlüklerindeki  sıramatiklerden sıralarını aktif hale getirmeleri gerekmektedir.



 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.