"İŞLERİNE İADE EDİLİNCEYE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"

Eskişehir Şubeler Platformu’ndan açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek geldi.

"İŞLERİNE İADE EDİLİNCEYE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"
13 Mayıs 2017 Cumartesi 13:08

Eskişehir KESK Şubeler Platformu Adalar Migros önünde yaptıkları basın açıklaması ile  OHAL KHK'leriyle ihraç edilen ve işlerine geri dönmek için 66 gündür göreve iade için açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak için basın açıklaması yaptılar. Eskişehir KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Faik Alkan yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
‘’Hükümetin , darbeciler ile mücadele edeceğiz diyerek  ilan ettiği OHAL ve çıkardığı KHK’lar ile haklarında somut ve hukuki  hiçbir delil olmayan  1542’si üyemiz , toplam 105 bin kamu emekçisi bir gecede işsiz bırakılmış  ve en temel haklarını kullanabilmeleri fiilen engellenmiştir. Ülkenin üzerine karabasan gibi çöken bu hukuksuz uygulamalar nedeniyle ihraç edilen  kamu emekçileri  aileleriyle birlikte  zor koşulara mahkum edilmiş, çocukları ağır travmalarla karşı karşıya bırakılmış ve bu üne kadar 37 kişi intihara  sürüklenmiştir.
KHK  ile haksız ve hukuksuz biçimde  ihraç edilen üyelerimiz  Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ise  Ankara’nın göbeğinde  ‘’işimi  geri istiyorum’’ talebiyle  süresiz açlık  grevini başlamış ve eylemlerinde  kritik bir döneme, 66. Güne girmişlerdir. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklarından ve yaşamlarından endişe etmekteyiz. Eğitim-Sen olarak talebimiz açık ve nettir. Hükümet, üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ‘nın sağlıklı biçimde yaşamlarına devam edebilmeleri için  acilen harekete geçmeli,  üyelerimizin  taleplerini karşılamalı , haksız ve hukuksuz  ihraç edilen tüm emekçilerim  görevlerine iade etmelidir.  Aksi halde gelişebilecek tüm olumsuzluklardan  hukuk dışılığı ve keyfiyeti OHAL/KHK’lar yoluyla bir yönetim biçimi olarak hayata geçiren ,’’yaşamı ve yaşatmayı’’ değil   kendi siyasal amaçlarını önceleyen AK Parti iktidarı sorumlu olacaktır.  Eğitim Sen olarak , yaşamları kritik bir aşamada olan üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ve tüm kamu emekçileri işlerine iade edilinceye  kadar mücadeleye  devam edeceğiz.''
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.