İPTAL EDİLMEZSE DAVA AÇACAKLAR

Türk Büro-Sen Şube Başkanı Zafer Güney düzenlediği basın toplantısı ile yazılı sınav ile yapılan atamaların sözlü sınavla yapılmak istenmesine tepki gösterdi.

İPTAL EDİLMEZSE DAVA AÇACAKLAR
24 Ekim 2016 Pazartesi 14:33

Sözlü sınav sisteminin kamuya zarar verdiğini iddia eden Güney şunları aktardı: “Devlette devamlılık esastır. Partilerle gelen ve partilerle giden memurlar ile devlet ortadan kalkacaktır. 14 yıllık AKP iktidarının, liyakati ortadan kaldırması, kamuda yandaş ve cemaat mensubu olmayı tek kriter alarak yapmış olduğu atamaların bedelini, 15 Temmuz gecesi Türk Milleti ağır şekilde ödemiştir. Aynı acıların yaşanmasını istemiyorsak, kamuda sözlü sınav şartı kaldırılmalıdır. Atamalar yazılı sınav sonucuna göre, liyakat ve tecrübe kriterleri göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Özellikle iktidar partisi, hukuk ve liyakat vurgusu yaparak, ‘Yenikapı ruhu’ asla bozulmayacak demiştir.  Bizler de haklı olarak yapılan düzenleme sonrası, ‘Sözlü mülakatlara Yenikapı ruhu yansıtılacak mı?’ diye merak etmekteyiz. Mülakatlarda sadece yandaş olma kriteri mi baz alınacak, yoksa liyakat sahibi olan memurlarımız hak ettikleri yerlere getirilecekler midir? Aksi halde iktidara yandaş olmayan hiç kimse devlette çalışma imkânına sahip olamayacaktır. Böyle bir durumda yeniden 15 Temmuz geceleri yaşayabiliriz. Bu yönetmeliğin iptali için dava açacağımızı da kamuoyuna duyuruyoruz.”
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.