“Hükümetin sıfırı tükettiğinin resmidir”

Kamuya ait şirketlerin hazineye ait hisselerinin TVF'ye devredilmesini eleştiren CHP PM üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, "Hükümetin sıfırı tükettiğinin resmidir" dedi.

“Hükümetin sıfırı tükettiğinin resmidir”
06 Şubat 2017 Pazartesi 12:59

Son yayınlanan 9756 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye göre, birçok kamu kuruluşunun hazineye ait hisseleri Türkiye Varlık Fonuna devredildi. Hazineye ait hisseleri Türkiye Varlık Fonuna aktarılan kuruluşlar şunlar: Ziraat Bankası, BOTAŞ, TPAO, PTT, Borsa İstanbul Anonim Şirketi, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme Anonim Şirketi, Eti Maden ve Çaykur.
KHK'da yer alan 1. maddeye göre, söz konusu taşınmazlar devir ve tescil işlemleri tamamlanıncaya kadar Maliye Bakanlığınca yönetilmesine devam edilecek. Verilen bu kararla ilgili sosyal medya üzerinden  CHP Eskişehir Milletvekili Prof.Gaye Usluer, “Kamuoyu tarafından yakından bilinen şirketler ve bazı firmalar Varlık Fonu’na devredildi. Hükümetin SIFIRı tükettiğinin resmidir.” dedi.
Vergi Uzmanı Ozan Bingöl ise verilen kararla ilgili olarak “Devletin tamamına sahip olduğu TVF’nun borçları Devletin resmi mali tablolarında ve borç istatistiklerinde gösterilmeyeceği için Türkiye'nin resmi kamu borcu düşecek ve özel borcu artacaktır. Ancak mali disiplinsizliği de zirve yapacaktır.” dedi. (Sözcü)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.