HOŞCAN ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Eskişehirspor eski başkanlarından Mesut Hoşcan yazılı bir açıklamada bulunarak gelinen süreci değerlendirdi. Eskişehirspor Camiası ve Eskişehir halkına başlığı ile yapılan açıklamada. “24 Haziran’da, olmazsa 1 Temmuz’da oluşacak dürüst, sağlıklı, kurumsallaşmaya önem veren, şeffaflığı gerçek anlamda uygulayan ve her şeyden önemlisi Eskişehirspor’u tüm camiası ile kucaklayacak kişilerden oluşacak yeni bir yönetime sonuna kadar destek olacağımızı sizlere bir kez daha bildirmeyi görev olarak kabul ediyoruz” dedi.

HOŞCAN ATEŞ PÜSKÜRDÜ
15 Haziran 2017 Perşembe 19:09

Hoşcan’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: Zorlu günlerden geçen Eskişehirspor'muzla ilgili olarak, son günlerde yazılı ve görsel basın aracılığıyla, halkımızın yanlış bilgilendirildiğini, yanıltılmak istendiğini, asılsız açıklamalar yapanların gerçek dışı açıklamaları ile kendileri lehine, camiamız ve halkımız nezdinde masumiyet algısı yaratmak istemelerini, bu durumun Eskişehirspor’umuza zarar verdiğine üzülerek şahit olmaktayım. İşte bu, gerçeklerden uzak, hatalı ve eksik bilgilerle mağdur edebiyatı yapılmasının önüne geçmek ve camiamız ile halkımızı doğru bilgilendirmek ve gerçekleri hatırlatmak için, iş bu Kamuoyu Bilgilendirme Duyurusunu yapma gereğini duymuş bulunmaktayım.
 
Ben ve arkadaşlarım, Eskişehirspor’da işbaşına gelirken Genel Kurul’da 27 milyon borç olduğu söylendi. Hem de tek bir kağıt parçasıyla, hiçbir detay bilgi verilmeksizin. Bu husus hem Genel Kurul tutanakları hem de yazılı ve görsel basın kayıtları ile de sabittir.
 
Genel Kurulumuzun, ben ve arkadaşlarıma vermiş olduğu yetki ve görevin hemen ardından Uluslararası Bağımsız denetleme kuruluşuna yaptırdığımız denetleme sonunda borcun 110 milyon liradan fazla olduğu tespit edildi.
 
Sorumluluk bilinci ile durumu, Devletimizin ilgili yetkililerine ve kurumlarına da tüm belgeleriyle birlikte ilettik.
 
3 yıl boyunca yönetimde kaldık. 3 kez demokrasinin tavan yaptığı kongrelerde seçildik ve güvenoyu aldık. Her seçimden sonra bir kısım malum kişiler tarafından önümüze setler konulmaya, başarısız olmamız için çalışmalar yürütülmeye dedikodular, özel toplantılar yapılmaya başlandı ve saldırıya uğradık. Eskişehir’deki bir iletişim profesörüne organize ettirilen büyük bir algı operasyonu ile karşı karşıya kaldık. Takımımızın küme düşmesi için dört bir koldan yaylım ateşine tutulduk…
 
17-25 Aralık’tan sonra FETÖ’cülerle büyük bir mücadelenin içine girdik. FETÖ unsurlarının takımımıza yaşattığı, ulusal ve şehirdeki kayıplarıyla uğraşırken, bir de ‘FETÖ’ye destek vermekle’ suçlandık, bu konuyla ilgili sosyal ve yazılı medyada kasten ve kötüniyetle hakkımızda, onur kırıcı aile geleneklerimizi zedeleyen, itibarımızı düşürmeye çalışan algı yaratmaya yönelik ağır yazılar yazıldı.
 
Bana, aileme ve yönetici arkadaşlarıma ağır küfürler edildi. Sosyal medyadakilerle ilgili yasal başvurularımızı yaptık. Hukuki süreçler devam etmektedir. Bundan sonra yapacakları da yargıya taşıyacağız.
 
Tüm bunlara rağmen 3 yıl boyunca oluşan % 45’den fazla döviz kur ve faiz artışına rağmen, görevi bıraktığımızda borç 94 milyona düşmüştü.
 
Bu rakam Bağımsız Denetim raporu olarak Genel Kurulumuza da teslim edildi. Bu rakama Genel Kurul gününe kadar olan tüm futbolcu, teknik ekip, piyasa ve banka, banka dönem faizleri olmak üzere tüm borçlar dahildir.
 
Yönetimi bıraktığımız kongrede dağıttığımız, bağımsız denetim şirketinin onayladığı bilançoda bu durum da net bir şekilde görülmektedir.
 
Tabii ki kurumsal olarak biz de, bizden önceki yönetimler döneminde oluşan borçları ödedik.
 
Başkanlığı bırakmama rağmen takımın yapısı bozulmasın diye kongreden 3 gün önce  Boffin, Ahmet Kamil, Kaan Kanak, Murat Uçar gibi kaliteli oyuncularımızı elimizde tutmak için ilave 1,5 milyon lira daha ödedik..
 
Görevi bırakan başka bir başkan ve yönetim bunu yapar mıydı?  Büyük Eskişehirspor’umuzu korumak adına, zarar görmemesi adına her şeyi yapmaya çalıştık... Bundan sonra üzerimize düşen ne ise onu da yapmaya çalışacağız.
 
Son bir yıldır, Eskişehirspor Kulübümüze ait olan ve mevcut yönetimin ödemediği, şahsi kefaletim olan borcu da halen ödüyorum. Bundan sonra 2 yıl daha ödemeye devam edeceğimiz de görülüyor…
 
Verdiğimiz borçlar dahil, şu ana kadar 14 milyondan fazla para harcadık Eskişehirspor’umuz için…
 
Banka borçları 2013 yılında geçmiş yönetimin başka bankalarla yaptığı anlaşmalar  %20 - %26 faiz oranındaydı. Biz diğer bankalarla yaptığımız pazarlıklar sonucu % 14 faiz oranlarına düşürdük, çok iyi bilinir ki o dönemlerde faiz oranları bugünlerden çok daha azdı. Bahsedilen bankaya olan borcumuz da bizim bıraktığımız Kongre’de 29 milyon TL idi.
 
Yukarıda anlattığım her konunun belgesi mevcuttur…
 
Yeni stadyumun yaşanır bir stat olması için mevut projeyi değiştirmek üzere büyük çaba sarfederek, Kültür ve Turizm  Bakanımız Sn.Prof.Dr. Nabi AVCI, Gençlik ve Spor Bakanı Sn. Akif Çağatay KILIÇ ,TOKİ Başkanı ve diğer ilgili kurumlar ile  görüşüp, beraberce proje değişikliğini onaylatarak yeni stadyumun Eskişehir'imize kazandırılması sağladık.
 
Buna rağmen mevcut yönetim, kendi kusur ve hatalarını görmezden gelip suçu bize havale etmeye ve hakkımızda halen olumsuz algı yaratmaya çalışmaktadır. Tıpkı, takımı sahadan çekerek 3 puan silinmesini  teknik direktöre, başarısızlığı futbolculara havale etmeye çalışarak halkımızı yanılttıkları gibi…
 
İki yıldır, bize yapılan haksız ve anlamsız muamelenin milyonda birini bile yapmadık, konuşmadık, sustuk… Susmamızdaki yegane amacımız Eskişehirspor’umuzun zarar görmemesine engel olmak idi.
 
Bu açıklamamız umarım son olur ve yenilerini yapmak zorunda kalmayız…
 
Mevcut yönetimin zihniyetinin en somut örneklerinden birisi de şu anda yaptıkları kongrelerin yapılma tarihlerinin belirlenmesidir.
 
Tüzük gereği 20 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında yapmaları gereken Mali Kongre’yi kimseye duyurmadan, gelenek haline gelen SMS sistemini kullanmadan, GENEL KURUL İLK TOPLANTISINA GELMEYİN SÖYLEMLERİYLE işi İKİNCİ TOPLANTI’ya, salt çoğunluğuna bırakmayı da başarmışlardır.
 
Bu durumun kanıtı, ilk kongreden iki gün önce yapılan basın toplantısında söylenen “Pazar günkü kongre toplanamayacak anlaşılan…” cümlesidir.
Seçimli olağanüstü kongre tarihini de hepimiz için önemli olan Ramazan Bayramı’ndan 1 gün önceye yani arife gününe almışlardır.
 
Burada yapılanlar bile mevcut yönetimin samimiyetinin ne kadar olduğunu göstermektedir.
 
Buradan hareketle, inşallah 24 Haziran’da, olmazsa 1 Temmuz’da oluşacak dürüst, sağlıklı, kurumsallaşmaya önem veren, şeffaflığı gerçek anlamda uygulayan ve her şeyden önemlisi Eskişehirspor’u tüm camiası ile kucaklayacak kişilerden oluşacak yeni bir yönetime sonuna kadar destek olacağımızı sizlere bir kez daha bildirmeyi görev olarak kabul ediyoruz…
 
Kamuoyunun değerli bilgisine sunarız….
 
Mesut HOŞCAN
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.