“Herkes İçin Kütüphane Projesi” tanıtılıyor

Odunpazarı Belediyesi, Hacettepe Üniversitesi Teknokent - Teknoloji Transfer Merkezi (HTTM) tarafından yürütülmekte olan ve Odunpazarı Belediyesi Kütüphanelerinin de dahil olduğu ‘Herkes için Kütüphane Projesi’ni tanıtmak için vatandaşlara broşür dağıttı.

“Herkes İçin Kütüphane Projesi” tanıtılıyor
29 Kasım 2016 Salı 14:39

 
 
HTTM tarafından ülke çapında başlatılan ve Türkiye’deki yerel yönetim kütüphanelerinde dönüşümü hedefleyen “Herkes İçin Kütüphane” projesine dahil edilen Odunpazarı Belediyesi Kütüphaneleri, proje çalışmalarına başladı.
 
VATANDAŞA BİREBİR ANLATIM
 
Daha önce proje kapsamında sürdürülen eğitimlere katılan kütüphane personeli, vatandaşın kütüphaneye gitmesini beklemeden onların yanına giderek projeyi anlatıyor. Dezavantajlı kesimlerin yoğunlukta olduğu mahallelere giden kütüphane personeli, hem hazırladıkları broşürleri vatandaşlara dağıtıyor hem de vatandaşları Herkes İçin Kütüphane Projesi hakkında bilgilendiriyor.
 
HEDEF DEZAVANTAJLI GRUPLAR
 
Özellikle projenin hedef kitlesi olan dezavantajlı gruplara projeyi anlattıklarını belirten yetkililer, Proje kapsamında Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi tarafından Odunpazarı Belediyesi’ne hibe edilen bilgisayarlar üzerinden vatandaşlara temel bilgisayar ve internete erişim imkânı sağlandığını kaydetti. Proje ile birçok kişinin temel bilgisayar ve internet erişimine ücretsiz olarak kavuştuğunu dile getiren yetkililer, Herkes İçin Kütüphane kapsamında kütüphanelerde e-Devlet, e-Randevu Alma ve e- Belediye Hizmetlerinin yanı sıra CV hazırlama gibi hizmetlerin verildiğini söyledi.
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.