Hayvanat Bahçeleri cehennem değildir

Büyükşehir Belediyesi tarafından Sazova Parkı içerisine inşa edilen Hayvanat Bahçesi basına tanıtılarak, açılışı gerçekleşti. Hayvanat Bahçesiyle ilgili eleştirilere yanıt veren Büyükerşen, "Dışarıdaki doğal hayat hayvanlar için tamamen bir cennet değildir. Hayvanat bahçeleri de cehennem değildir" dedi.

Hayvanat Bahçeleri cehennem değildir
28 Nisan 2017 Cuma 14:02



Tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Bekir Tütüncü, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, CHP Milletvekili Utku Çakırözer,  Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak, CHP İl Başkanı Sinan Özkar ile Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ile çok sayıda basın mensubu katıldı.
243 farklı türden hayvan
Büyükerşen, açılışta yaptığı konuşmasında, Hayvanat Bahçesi’nin yapımına iki yıl önce başlanıldığını belirterek, şunları kaydetti: “Hayvanların doğal yaşamlarına uygun benzer fiziki yapıyı oluştururken bir yandan da uzun ve detaylı araştırmalar yaparak bu hayvanları temin ettik. Hayvanat Bahçemiz hayvan yaşam alanı olarak 58 bin metrekaredir. Aynı alanda yer alan 27 bin metrekarelik Japon Bahçesini de eklersek Hayvanat Bahçesinin alanı toplam 85 bin metrekareyi buluyor. Bu büyüklüğe, aynı arazide vahşi ve yırtıcı hayvanlar için önümüzdeki 2 yıllık icraat planında yer alan özel tesisler amacıyla ayrılan alanla birlikte zooloji parkımız 145 bin metrekareye ulaşıyor. Hayvanat Bahçemizde 120’den fazla hayvan türü vardır. Su altı dünyasında ise 123 su canlısı vardır. Toplam 243 farklı türde hayvan türü bulunmaktadır. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı artarak yeni türler eklenecektir.”  

Hayvanat Bahçeleri cehennem değildir

Hayvanat Bahçesi ile ilgili eleştirilere de değinen Büyükerşen, “Hayvanat Bahçemizi inşa ederken burada bulunan hayvanların yaşam alanlarının sağlıklı ve doğal ortamlarına en yakın şeklide olmasına çalıştık. Dışarıdaki doğal hayat hayvanlar için tamamen bir cennet değildir. Hayvanat bahçeleri de cehennem değildir. Evlerinde hayvan besleyen kişiler bilirler ki gerekli dengeyi kurduğunuzda bu hayvanlar evde güven içinde yaşamaktan son derece mutludurlar. Zira yemek bulmak için birbirleri ile kavga etmelerine gerek yoktur. Hasta olduklarında anında müdahale edilebilir. Soğuk kış günlerinde, sıcak yaz günlerinde son derece son derece mutlu yaşadıklarını ifade etmeliyim. Bu nedenle hayvanat bahçelerindeki hayvanları şanslı olarak görmek mümkündür.  Buradaki hayvanlar, uzun zaman doğal ortamda yaşayıp sonradan buraya kapatılmıyorlar. Tamamı bu ortamda doğup yetiştirilmiş hayvanlardır. .
Çocuklar bilinçlenecek
Çocuklarımız televizyonda gördükleri hayvanları burada canlı olarak görebilecekler. Bu onların hem doğa ve hayvan sevgisini geliştirecek hem de bilinçlenmelerini sağlayacaktır. Çünkü insan gördüğünü bilir, bildiğini sever, sevdiğini de korur. Sazova Bilim Kültür Parkında yer alan Bilim ve Deney Merkezi, Uzay Evi, Sualtı Dünyası ve Masal Şatosu yanına açılışını yaptığımız Hayvanat Bahçesi çocuklarımızın hem eğitimine hem hayal dünyalarına hem de doğayı iyi tanıyıp öğrenmelerine katkı sağlayacak”


Hayvanat Bahçesi’nin teknik özellikleri
Hayvanat Bahçesi, Sulaltı Dünyası, Tropik Merkez, Hayvan Sağlığı Merkezi ve Japon Bahçesi olmak üzere toplam 85 bin metrekare üzerine kurulu.
İçinde bulunan türler
Deve kuşu, antilop, zebra, emu, kanguru valabi, deve, lama, nandu, kamerun koyunu, kara kaplumbağası, kanguru valabi, mara, paka, kapibara, oklu kirpi, rakun, kutup tilkisi, lemur, grıvet, pelikan, penguen, fok, geyik, ceylan, mirket, koati, papağan evi, karınca yiyen, filamingo….
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.