“HAYIRCILAR DOĞRUYU SÖYLEMİYOR”

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini anlatmak için ilçe ziyaretlerini sürdürüyor.

“HAYIRCILAR DOĞRUYU SÖYLEMİYOR”
02 Nisan 2017 Pazar 15:17

"Evet"in gerekçeleri açık
Günyüzü’nde mahalleleri, Günyüzü Belediye Başkanı Remzi Arayıt ile birlikte tek tek ziyaret eden Ünlü, Ayvalı Mahallesi sakinlerine seslendi. İl Başkanı Ünlü, 16 Nisan’da gerçekleşecek olan referandumdan bahsederek, “Anayasa değişikliğine ilişkin olarak hayır sözcüleri maalesef doğruları söylemeyerek kampanya yürütüyorlar. Evet gerekçeleri açık, Anayasa değişikliği maddeleri resmi gazetede yayınlandı bir kez okumak kafi. Beklerdik ki ‘Hayır’ savunucuları da doğruları söyleyerek kampanya yürütsünler ama değişikliği gerçek hali anlatmak demek evet demek” şeklinde konuştu.


Hayırcılar doğruları söylemiyor
Ünlü, ayrıca hayır propagandası yapan kişileri eleştirerek, “Örneğin ısrarla fesih diyorlar. Cumhurbaşkanı defalarca meclisi fesh edebilir diyorlar. Değişikliğin içerisinde fesih olmadığını kendileri de biliyorlar Cumhurbaşkanı ve meclis karşılıklı olarak birbirlerini seçime götürebilirler. Cumhurbaşkanı seçim kararı aldığında kendi dönemi de sonra eriyor. Seçim kararı almak kolay değil kendi döneminizi de biliyorsunuz, dolayısı ile uzlaşmayı zorunlu kılıyor. Yüzde 20, yüzde 15 oy oranları ile koalisyona dahil olup koltuk kapma derdi kapanıyor. Bizde uygulanan parlamenter sistemin sıkıntılarını ve bize yaşattığı krizleri, darbe ve muhtıra dönemlerini biliyoruz. Bunları tekrar yaşamamak ve istikrarın sistemle sürdürülebilir bir hale getirilmesi için anayasa değişikliği zorunlu bir hükümet sistemi değişikliğidir. Öncelikle dolaylı yollardan bilgi edinmeye çalışmayı bırakalım, 18 maddeyi önce kendimiz okuyalım. Zira bir takım hayır savunucularının doğruyu söylemek gibi bir derdi yok, bunlar kaçak güreşiyor” ifadelerini kullandı.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.