‘HAYIR’ BLOĞU GÜÇLENİYOR

Gazeteci yazar Ayşenur Arslan, Eskişehir’de konuştu. ‘Yeni Anayasa’da Kadının Yeri’ konulu panele konuşmacı olarak katılan Arslan, Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı.

‘HAYIR’ BLOĞU GÜÇLENİYOR
18 Şubat 2017 Cumartesi 20:53

Odunpazarı Kent Konseyi Kadın Meclisi, Yunusemre Kültür Merkezi’nde Gazeteci – Yazar Ayşenur Arslan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Yeni Anayasa’da Kadının Yeri” konulu konferans düzenledi. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yoğun katılımlı konferansa Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Figen Kâhya ve CHP Kadın Kolları Odunpazarı İlçe Başkanı Sibel Yeşildal katıldı. Açılış konuşmasını Odunpazarı Kent Konseyi İsmail Kumru’nun yaptığı konferansta kadının anayasadaki yerine değinildi.
“Suudi Arabistan’ı model alan bir yönetim…”
Arslan, konuşmasında Türkiye’nin, Suudi Arabistan’ı rol model alan bir yönetim ile karşı karşıya olduğunu savunarak, şunları söyledi: “1971 yılında öğrenci iken gittiğim İsviçre’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının o yıl verildiğini duyduğum zaman Atatürk kızı olarak bu hakkın bizlere 1930’lu yıllarda verilmesinin büyük kıvancını taşıdım. Lakin günümüz koşullarını ele alacak olursak, Suudi Arabistan’ı rol model alan bir yönetim ile karşı karşıyayız. Bu anayasada kadın yok sayılmış, bir kenarda durmaktan ibaret hale getirilmiştir. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.”
Laiklik kadınlar için varoluş meselesidir”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kişiler laik olmaz, devlet laik olur’ sözünü de değerlendiren Arslan, “Devlet nasıl laik? Eğitim sistemi ortadadır, yönetim ortadadır. Laiklik söz konusu değildir. Laiklik erkekler için entelektüel bir tartışma konusu iken biz kadınlar için varoluş meselesidir. Türkiye’de demokrasinin temelidir laiklik. Evet ve hayırın elbette tartışılacak bir yanı yok. Bu anayasa değişikliğinde sonuç ‘evet’ çıkarsa, zaten erozyona uğratılmış Türkiye Cumhuriyeti üzerine Fatiha okunacaktır’’dedi.
“Kendi memleketindeki Aleviler ne olacak?”
Gırgır Dergisinin kapatılmasını da eleştiren Arslan, “Bir karikatür nedeni ile Gırgır Dergisini kapatanlar, Musevilerin dini inanışına hümmetsizlik, saygısızlık olarak nitelendirip, kendi memleketindeki en yakınındaki Aleviler’i dışlayan, ötekileştiren, şeytanlaştıran değiller midir? Gırgır Dergisi’nin kapatılma sebebi Sözcü Gurubu tarafından çıkartılmasıdır” ifadelerini kullandı. 
“Hayır bloğu güçlenecek”
Referandum çalışmaları hakkında konuşan Arslan , “MHP’nin, AK Parti ile birlikte çalışma yapması hayır bloğunu güçlendirecektir. Erdoğan’ın, Suriye politikası HDP ile kavgasının süreceğine işaret ediyor. Ben bu nedenle HDP’nin de hayır diyeceğini düşünüyorum.Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (SAMER), Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 16 ilde anket yapmış ve çıkan sonuca göre net hayır diyenlerin oranı yüzde 57.4, kararsız olanlar  yüzde 7.6, kesin evet diyenler yüzde 25’tir. Bu çok ciddi bir orandır. İçimde bir umut var, daha cesur olmamız gerekiyor. Gündemin takipçisi olmalıyız.  Bir hayır dalgası seziyorum. Oylamada hayır çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.