Hamamyolu’nu eleştirirken samimi değilsiniz

Odunpazarı Belediye Meclisi’nde,Hamamyolu projesi gündeme geldi. AK Partililer, projenin beğenilmediğini söylerken, Kurt, AK Partililerin yeşil konusundaki eleştirilerini samimi bulmadığını söyledi.

Hamamyolu’nu eleştirirken samimi değilsiniz
01 Ağustos 2017 Salı 21:27

 AK Partili Adem Kara,  Hamamyolu projesi ile ilgili eleştirilerini dile getirdi. Kara, geçen hafta içerisinde Hamamyolu’na gerçekleştirdikleri ziyareti anımsatarak, “ Orada bir çığlık yükselmekte. En baştan beri bu projenin yapımına başlanmadan önce, sizin ihale yetkisi almanız noktasında bu meclis salonunda bizler ‘başkanım projeyi bizde görelim, her türlü katkı ve desteği verelim, istişare edelim’ dedik. Maalesef siz o projeyi bize göstermediniz. Bizimle istişare etmediniz. Gelinen noktada orada yaşayan insanların doğru anlaşılmadığını görüyoruz. Vatandaşlar orada ucube bir köprü görüyor. Büyük bir yeşil alan konut yapımında kullanılan beton ile kaplanmaktadır. Orada yeşil diye bir şey kalmayacak.  Oradaki çığlığı duymanız gerekli diye düşünüyorum. Zararın neresinden dönerseniz kardır. Vicdanınızı ortaya koyarak bu projeyi belki daha anlaşılır bir şekilde bitirirsiniz” dedi.
 
“Hamamyolu ile ilgili eleştirilere alıştık artık”
 
AK Partili Kara’nın eleştirilerine yanıt veren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Hamamyolu ile ilgili eleştirilere alıştık artık. Hamamyolu, Odunpazarı Belediyesi’nin en önemli projelerinden birisi. Sizin açınızdan her gün eleştirilen bir proje. Özellikle teknik arkadaşlarımızın orasıyla ilgili değerlendirme yaparken daha insaflı davranmasını bekliyorum” dedi.
 
“Oradaki köprü iki yakayı birleştirecek”
Kurt, Hamamyolu projesinde yer alan köprü ile ilgili olarak da “Oradaki köprü, engellilerin, çocukların, yaşlıların rahatlıkla geçebilmesi için düşünülmüş bir köprü. Köprünün eğimi yüzde 7 civarında. Rahatlıkla yürünebilecek bir ortam. Biz o köprüyü bu amaçla düşünerek yaptık.  Gerek Kent Konseyi’nde, gerekse Hamamyolu Çalışma Grubunda yapmış olduğumuz toplantılarda talep edilen unsurlardan birisi de bu köprüydü. İki yakayı birleştirerek, rahatlıkla hareket edebilecek bir ortamın sağlanması isteniyordu.
 
“Bu proje üzerinden prim yapma gayreti içerisinde olanları da doğal karşılıyorum”
Elbette vatandaşlar orada ‘köprü yap’ demiyor. Köprü yapılması gerektiğine mühendisler ve mimarlar karar veriyor. Köprünün ne kadar demir, ne kadar çimento yapılması gerektiğine de onlar karar veriyor. Bitince göreceğiz. Daha güzel olacak. Bu proje üzerinden bir pirim yapma gayreti içerisinde olan arkadaşları da doğal karşılıyoruz. Muhalefet yapılacaktır. İtirazım yoktur. Ama bunun çok abartıldığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 
 
“Hamamyolu eleştirirken samimi değilsiniz”
 
‘Yeşili koruma’ üzerinden yapılan eleştirilerin samimi olmadığını ifade eden Kurt, “Eğer gerçekten yeşil ile ilgili bir koruma duygunuz varsa Orman Fidanlığı’na bakacaksınız. Orman Fidanlığı’na ya da Şeker Fabrikası’nın bahçesine bakacaksınız. Şuanda yapılan işleri orada göreceksiniz. Eğer gerçekten onlara sessiniz çıkmıyorsa, Hamamyolu’nda sesinizin çıkmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Yanlışlar yapmış olabiliriz. Bu başka bir şey. Ama sizin yaptığınız eleştirinin doğru olduğunu kabul edebilmemiz için Orman Fidanlığı’ndaki işin hesabının sorulması gerekir. Yeşile duyarlı arkadaşlarımızın, samimi olması lazım. Tren yolu geçidinin üstünü beton havuzlarıyla doldururken de samimi değildiniz. Şimdi Hamamyolu eleştirirken de samimi değilsiniz. Buradaki eleştirilerde elinizi vicdanınıza koyacaksınız” diye konuştu. 
 
“2016 yılında Hamamyolu’nda 33 işyeri kapandı”
 
Kurt, ‘Hamamyolu projesi nedeniyle birçok esnaf işyeri kapattı’ eleştirilerine ise, “Siz, ‘Hamamyolu projesi esnafın dükkanını kapattırdı’ diyorsunuz. Eskişehir’de 2016 yılında, 2060 iş yeri açılmış, 1350 işyeri kapanmış. 2017’de ilk altı ayda kapanan işyeri sayısı 266.  2016 yılında Hamamyolu’nda kapanan işyeri sayısı 33. Biz o projeyi bitireceğiz. Proje Berlin ve Londra’da yarışıyor.  Atmayacağız. Herkes zamana bakacak” dedi.
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.