HAMAMYOLU YENİDEN DOĞUYOR

Odunpazarı Belediyesi’nin Hamamyolu’nda hayata geçireceği proje ile bölgenin kaderi değişecek. Proje 7’den 70’e yaşanabilir bir Hamamyolu yaratmayı amaçlıyor.

HAMAMYOLU YENİDEN DOĞUYOR
21 Ekim 2016 Cuma 14:08

Odunpazarı Belediyesi’nin Hamamyolu’nda gerçekleştireceği projenin lansman toplantısı yapıldı. Başkan Kazım Kurt, Hamamyolu’nun geçmiş dönemlerde neredeyse birinci sınıf bir alanken, şuanda daha az kullanılan, ticareti yavaşlayan ve insanların sosyal ihtiyaçlarını gidermede sıkıntı çekilen bir mekan haline geldiğini söyledi. Kurt, Hamamyolu projesiyle kentin gelişimine ve Eskişehirlilerin sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik bir çalışma yaptıklarını belirterek, projede katılıma önem verdiklerini dikkat çekti.  
PROJENİN DETAYLARI:
-Projeyi Yazgan Mimarlık çizdi.
- 31 Ekim’de yapım ihalesi gerçekleşecek.
-1,2 kilometrelik bir alanda düzenleme yapılacak.
-Yılbaşından önce çalışmalarına başlanılacak.
-Ekim 2017’de projenin tamamlanması planlanıyor.
-Projenin bütçesini İller Bankası’ndan alınacak kredi sağlayacak.
-Caddenin her iki bölümünün de canlandırılması hedefleniyor
-Cadde üzerinde yayaların kesintisiz yürüyüş yapabilmesi için İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi üzerine bir üst geçit yapılacak.
-Üst geçidin içerisindeki bir kısım alan Hamamyolu Müzesi olarak değerlendirilecek.
-Hamamyolu’ndaki yeşil alan sayısı artırılacak. Mevcut ağaçlar korunacak. İlaveten ıhlamur ağaçları ve diğer bitki türleriyle zenginleştirilecek.
-Hamamyolu’ndaki pasajlarında canlandırılması hedefleniyor. Pasaj önleri için düzenlemeler yapılacak.
-Hamamyolunun orta kısmında yapılacak düzenleme de beton yerine ahşap tercih edilecek
-Oturma alanları çoğaltılacak. Cafeler, küçük anfiler ve sergi alanları yer alacak.
-Yürüyüş alanında atolyelerde üretilen küçük cam motifler kullanılacak.
-Bölge için havuzlara da yer verilmiş. Hamamyolu’ndaki hamamlara dikkat çekmek için o bölgede buhar havuzu kullanılacak. İnsanlar buharın üzerinde yürüyecek.Ayrıca projede taş havuz ve çocuklar için havuzlarda yer alıyor.
-Projede çocuklar da unutulmamış. Çocuklar için yeni oyun alanları oluşturulmuş. Çocukların müzik ve el becerilerini geliştirecek donanımlara yer verilmiş.
-Ahşap Festivali’nde yapılan eserlerde Hamamyolu’nun farklı alanlarına yerleştirilecek.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.