HALK VE ÜNİVERSİTENİN BULUŞMA NOKTASI OLACAK

Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan işletimi Anadolu Üniversitesi'ne verilen Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi’nin Eskişehir halkı ile üniversitenin buluşma noktası olacağını söyledi.

HALK VE ÜNİVERSİTENİN BULUŞMA NOKTASI OLACAK
30 Kasım 2016 Çarşamba 12:03

“Anadolu Üniversitesi’yle Eskişehir halkının buluşacağı bir mekan olacak”
Rektör Gündoğan, merkezi hangi amaçlarla kullanacaklarından bahsederek, “Biz burasını ne amaçla kullanacağız? Tabi ki burasının bizim için aslında sembolik bir amacı da var. O da şu; Anadolu Üniversitesi’yle Eskişehir halkının buluşacağı bir mekan olarak düşünüyoruz. Üniversitemizin kampüslerinde yıl boyunca birçok bilimsel, kültürel, sanatsal etkinliklerimiz oluyor. Halkımıza açık, halkımız da gelebilir ama bir çekingenlik var. Kampüse çok fazla gelmek istemiyorlar. Önümüzdeki süreçte Çocuk Üniversitesi, Türk Dünyası Araştırma ve Uygulama Merkezi gibi çeşitli birimlerimizi buraya taşımayı planlıyoruz. Özellikle bilimsel, kültürel ve sanatsal ağırlıklı birimlerimizi, mesela Güzel Sanatlar Fakültemizin sergi mekanlarını burada bulundurabiliriz. Her yıl bizim hem Güzel Sanatlar Fakültemizin öğrencileri hem öğretim elemanlarımız birçok sergi açıyorlar. Bu sergilerimizi biz kampüsümüzde yapıyoruz. Dolayısıyla halkımız bu eserleri göremiyor. Bu merkezde bunları halkımızın beğenisine sunmuş olacağız” diye konuştu.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.