“GÖZYAŞLARIM İLE BAŞKA ÇİÇEKLER HAYAT BULSUN”

Eskişehir'de beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Harun Talat Yenice'nin organları nakil bekleyen 4 hastaya umut oldu.

“GÖZYAŞLARIM İLE BAŞKA ÇİÇEKLER HAYAT BULSUN”
03 Ağustos 2017 Perşembe 18:30

Eskişehir sanayisinde otomobil tamiri ile uğraşan Harun Talat Yenice, evli ve 2 çocuk babasıydı. Beyin kanaması geçiren Yenice, Eskişehir Devlet Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Doktorlar tarafından aileye, organ nakli vasıtasıyla başka insanlara umut olunabileceği anlatıldı. Bunun üzerine Harun Talat Yenice'nin babası Mustafa Yenice, oğlunun 2 böbrek ve 2 korneasının bağışlanmasını kabul etti. Eskişehir Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen operasyon ile 2 böbreği ve 2 korneası alınan Yenice'nin organları nakil bekleyen hastalar için Ankara'ya gönderildi.
Cenaze evinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan acılı baba Mustafa Yenice, kendi gözyaşları ile başka çiçeklerin hayat bulması istediğini belirtti. Baba Yenice, "Üzüntümüz büyük. Ama ben üzüntümü dindirmek için benim gözyaşlarımın başka hastalarda çiçek açması için organ bağışını kabul ettim. Hastane doktorları ve psikolog bizi bu konuda bilgilendirdi. Çocuğumun organlarının başka hastada veya yakınında çiçek açacağını biliyorum. Canı gönülden organ bağışını destekliyorum. Din adamları da organ bağışının önemini belirtmesi üzerine ailecek bu kararı aldık" dedi.
Öte yandan, Harun Talat Yenice’nin cenazesi cenaze aracı ile Tunalı Mahallesi Orakçı Sokak'taki evine getirildi. Cenaze, evin önünde helallik alınmasının ardından İlahiyat Camii’nde kılınan ikindi namazı sonrası Asri Mezarlıkta toprağa verildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.