GÖREVE BAŞLAYALI 3 AY OLMUŞTU…

İstanbul’daki terör saldırısında şehit olan 3 aylık polis memuru Uğur Ürker, memleketi Eskişehir'de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

GÖREVE BAŞLAYALI 3 AY OLMUŞTU…
12 Aralık 2016 Pazartesi 14:38

İstanbul Beşiktaş’ta geçtiğimiz akşam gerçekleştirilen terör saldırılarında bir acı haberde Eskişehir'e düşmüştü. İstanbul’da görev yapan 3 aylık polis memuru 29 yaşındaki Uğur Ürker’in acı haberi, dün, Batıkent Mahallesi Dumluca Sokak üzerinde bulunan aileye ulaştırılmıştı. Bugün Eskişehir'e gelen şehidin al bayrağa sarılı tabutu, baba evinde helallik alınmasının ardından askerlerin omzunda Reşadiye Camii avlusuna getirildi. Cenaze törenine katılmak üzere Reşadiye Camiine gelen protokol üyeleri, aile yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Şehit Uğur Ürker için öğlen namazına müteakip Müftü Vekili Dilaver Şahin tarafından cenaze naması kıldırıldı. Daha sonra şehidin naaşı gözyaşları arasında cenaze aracına alındı. Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, elini tuttuğu şehit babası Mehmet Ürker ile cenazeyi birlikte uğurladı. Cenaze aracının hareket etmesi sonrasında Aynur Eken isimli yaşlı kadın aracın önüne durarak polis selamı verdi. Bu sırada ise şehidin yengesi olduğu öğrenilen bir kadın fenalaştı. Olay yerinde hazır bekletilen 112 Acil Servis ekipleri kadına ilk müdahaleyi yaparak ambulansa aldı. Ardından şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere Kanlıpınar şehitliğine götürüldü. Cenaze töreni sırasında Özel Harekat polis ekipleri de görev yaptı.
Diğer yandan; cenaze törenine, geçtiğimiz ay Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı 9 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte başlatılan hava destekli operasyonda şehit olan Eskişehirli Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil’in annesi de katıldı. Arıyeşil’in annesi tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı.
Reşadiye Camiinde yapılan cenaze törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Vali Azmi Çelik, AK Parti Milletvekili Harun Karacan, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel,  Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 1'inci Hava İkmal Komutanı Tuğgeneral Göksel Kahya, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan ile çok sayıda emniyet personeli ve vatandaşın yanı sıra aile yakınları katıldı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.