#ESKİŞEHİRSPOR YOK OLMASIN!

Es-Es zor günler geçiriyor.: Tüm futbolseverler birleşip "#EskişehirsporYokOlmasın" dedi.

#ESKİŞEHİRSPOR YOK OLMASIN!
06 Aralık 2016 Salı 15:05

Türkiye'nin en köklü kulüplerinden biri olmasına karşın TFF 1. Lig'de mücadele eden Eskişehirspor, ekonomik sıkıntılar yaşıyor. FIFA'nın Eskişehirspor'a puan silme ve transfer yasağı cezaları verme ihtimali var. Bu cezanın gelmesi halinde Eskişehirspor'u çok daha karanlık günler bekleyecek. Ancak kırmızı siyahlı takımın taraftarları sosyal medyadan takımlarına sahip çıktı. Eskişehirsporlu taraftarlara diğer takım taraftarları da destek verdi.
1965 yılında kurulan Eskişehirspor, Türkiye'nin en köklü kulüplerinden birisi. Anadolu kulübü deyince akla gelen birkaç takımdan birisi Eskişehirspor'dur.
Eskişehir, futbol kültürünün olduğu bir şehir. Bu da takımın ruhuna yansımış bir artı özellik. Eskişehirspor'un tarihinde elde ettiği başarılarında bunun katkısı yok görülemez. Yarım asırdan fazla bir tarihe sahip Eskişehirspor'un müzesinde bulunan kupalar da hafife alınacak başarılar değil.
Türkiye Kupası (1970-71)
1 Cumhurbaşkanlığı Kupası (1971)
3 Başbakanlık Kupası (1966, 1972, 1987)
2 1. Lig Şampiyonluğu (1965-66, 1983-84)

Bir de Eskişehirspor tribünlerinde Bando ESES var ki dillere destan. Taraftarlardan oluşan gönüllü bir grup olan Bando ESES, futbola renk katan çok güzel bir detay. Arkasına bu gücü alan Eskişehirspor, ligin hep en iddialı takımları arasında yer aldı. Şampiyon olamasa da zirveyi zorladı ve rakiplerinin çekindiği bir takım oldu. Ancak futbolun son yıllardaki en büyük sorunu Eskişehirspor'u da vurdu: Ekonomik sıkıntılar.
Geçtiğimiz sezonu 17. sırada tamamlayan Eskişehirspor, TFF 1. Lig'e düştü.
Yeni bir iddia ise kırmızı siyahlı takımı yok olmanın eşiğine getirebilir.
Kulüp çalışanları alacaklarını tahsil edemediği için Eskişehirspor'u FIFA'ya şikayet etti. FIFA, Eskişehirspor'a transfer yasağı ve -13 ile -39 arasında puan silme cezası verebilir.
 Yaşanan bu gelişmeler üzerine Twitter'da #EskişehirsporYokOlmasın hashtag'i açıldı. Sadece kırmızı siyahlı ekibin taraftarları değil, birçok farklı takımın taraftarları Eskişehirspor'a sahip çıktı. (Kaynak: onedio)








Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.