ESKİŞEHİRLİLER ONAY BEKLİYOR

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’den, Eskişehir'de afet riskli alanların kentsel dönüşümü için hazırlanan 'Afet Riskli Alanlar Projesi'nin bir an önce onaylanmasın istedi.

ESKİŞEHİRLİLER ONAY BEKLİYOR
15 Kasım 2016 Salı 16:09

“Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” kapsamında, Eskişehir'de “Riskli Alan” olarak belirlenmiş mahallelerin kentsel dönüşümü için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi'ne Afet Riskli Alan Projesi hazırlatıldığını ve hazırlanan proje maketinin Eskişehirlilerin beğenisine sunulduğunu belirten Çakırözer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından projeye onay verilmesi talebinde bulundu.  Çakırözer Afet Riskli Alanlar için hazırlanan projeyi ve bu kapsamda gündeme gelecek ‘Rezerv Alan’ uygulamasının başlatılması gerektiğini Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin gündemine getirdi.
HEYECANLA BEKLİYORUZ
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi ile yapılan protokol kapsamında hazırlanan Afet Riskli Alan Proje çalışmalarının onay beklediğini belirten Çakırözer, şunları söyledi; “Hükümetin aldığı afet riskli bölgeler kararı sonrasında Eskişehir Büyükşehir Belediyemiz İTÜ'ye kapsamlı bir proje hazırlattı. Bu proje halka tanıtıldı. Eskişehir halkının yeşilini düşünen bir belediyecilik anlayışıyla, projede eskiye oranla daha fazla park ve yeşil alana yer verdi. Eskişehir'imiz için büyük öneme sahip Porsuk Çayı kenarı aktif olarak kullanılan yeşil alanlarla donatıldı. Okul, sağlık tesisi, ibadethane, park ve benzeri sosyal donatı alanları hazırlanan bu projede mevcut. Eskişehir'in kazanacağı bu projeyi yurttaşlarımız heyecanla beklemekte. Proje için gerekli destek ve onayın hükümet tarafından verilmesini bir an önce arzu ediyoruz. ”
TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK
Eskişehir'deki afet riskli alanların kentsel dönüşümü için ayrılan 'Rezerv Alan'ı da hatırlatan Çakırözer, “Eskişehir'deki afet riskli alanların dönüşümü için  ayrılan rezerv alanlar var. Bu projenin de yine Bakanlığınızın onayı bekleniyor. Bu iki projeyi bir an önce hayata geçirebilirsek Eskişehir'deki afet risli alanların çözümünü sağlamış olacağız. Bu Türkiye’ye de örnek bir dönüşüm projesi olacaktır. Eskişehir halkımızın daha sağlıklı alanlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri adına bu iki projenin bir an önce onaylanması ve hayata geçirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.