EN BÜYÜK DARBEYİ EĞİTİM ALDI

CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer Eskişehir İl örgütünün oluşturduğu eğitim komisyonu ile bir araya geldi. CHP il binasında gerçekleşen toplantıda eğitimde gelinen nokta tartışıldı.

EN BÜYÜK DARBEYİ EĞİTİM ALDI
19 Ekim 2016 Çarşamba 15:49

Eğitimin 1971 ve 1980 yıllarında büyük darbeler aldığını, Köy Enstitülerinin kapanmasına vurgu yaparak değinen Usluer, son 14 yılda eğitimin parçaları bir türlü yerine oturmayan bir yapboza dönüştüğünü dile getirdi.  Eğitim Komisyonu Başkanları Zakire Esma Altınel ve Sadet Sertyalçın eğitim komisyonlarında olmasından dolayı Usluer'i daha fazla önemsediklerini ve takip ettiklerini dile getirdi. Süreci değerlendiren Usluer, “ Bir MEB ayağı var bir de YÖK ayağı. Ben bu konuyu birçok yerde anlatıyorum, anlatmaya da devam edeceğim. Durum gün geçtikçe vahim bir hal alıyor. OHAL’de en büyük darbeyi eğitim aldı. Öğretmeni, öğrencisi eğitim alanında kim varsa mağdur. Birçok insanın suçu ispat edilmemiş ve hala tutuklu ya da gözaltında. Bunlar kabul edilebilir uygulamalar değil. Biz her seferinde elimizden gelen direnişi sergiliyoruz fakat karşımızda sanki bir duvar var. Son olarak karşımıza proje okulu yönetmeliği ile çıktılar. Daha önce mecliste tartışılan ve bizim karşı koyduğumuz bu uygulama ülkenin önde gelen okullarını, Cumhuriyetin okullarını ele geçirme operasyonudur” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.