El emeği ürünlerini satarak ayakta duruyorlar

Hanımeli Sokağında kadınlar, el emeği ürünlerini satarak hem ayakta durmaya çalışıyorlar, hem de ev bütçesine katkı sağlıyorlar.

El emeği ürünlerini satarak ayakta duruyorlar
09 Mart 2017 Perşembe 11:42

Tepebaşı Belediyesinin 1 yıl önce açtığı ve haftanın 7 günü açık olan Hanımeli Sokağında kadınlar, kendi yaptıkları el emeğe göz nuru ürünleri satarak üretime katkı sağlıyorlar. Takı ve örgü ürünleri satan Nuran Baysan, çeşitli kurslara katılarak bu işleri öğrendiğini, şimdi de kendi yaptığı ürünleri sattığını söyledi. Kurslar ve Belde Evlerindeki etkinlikler sayesinde, çeşitli aktiviteler yaptıklarını ve gezilere katıldıklarını belirten Baysan, “Bu sayede hem işim, hem de çevrem oldu. Yaptığım takı ve örgüleri satarak aile bütçesine katkı sağlamaya çalışıyorum. Kendi ihtiyaçlarımı bu sayede karşılama imkanım oluyor” dedi.
Eşinin de çalışma konusundan kendisini desteklediğini, çalışmanın çok güzel ve psikolojik olarak rahatlattığını ifade eden Baysan, “Çalışmayan kadınlar evde oturmasınlar, kurslara gitsinler, bu sayede yeni çevreler edinip, çeşitli faaliyet ve gezilere gitme imkanı bulabilirler. Kurslarda bir şeyler öğrenip kendi işlerini de kurabilirler” şeklinde konuştu.12 senedir pazarlarda ve Hanımeli Sokoağında iğne oyası satışı yaptığını anlatan Nagehan Tekelgül, kendi ihtiyaçlarını karşıladığını hatta eve de destek olduğunu dile getirdi. İlkokuldan sonra okuyamadığını ama kendini geliştirip bugünlere geldiğini vurgulayan Tekelegül, “Kadınlar mutlaka çalışmalı, birilerinin desteğiyle değil, kendi ayakları üstünde durabilmeli, eşinden para isteyip harcamak ayrı, kendin kazanıp harcamak ayrı bir olay. Üretmek, kazanmak güzel bir duygu” ifadelerini kullandı.
Kadınlar, Tepebaşı Belediyesine ve Başkan Ahmet Ataç'a kendileri için açılan Hanımeli Sokağı için teşekkür ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.